4 boys and 3 girls spent Rs 120 on an average…

Are you looking for correct answer of 4 boys and 3 girls spent Rs 120 on an average…? Here we have shared detailed answer with explanations.

4 boys and 3 girls spent Rs. 120 on an average, of which boys spent Rs. 150 on the average. The the average amount spent by the girls is-

  1. A. Rs. 80
  2. B. Rs. 60
  3. C. Rs. 90
  4. D. Rs. 100

Answer: Option A

Here is complete explanation of 4 boys and 3 girls spent Rs 120 on an average….

Solution(By ExamCraze Team)

According to the question,
Average : 4B + 3G = Rs. 120
Sum : 4B + 3G = 120 × 7 = Rs. 840
Average : 4B = 150 × 4 = Rs. 600
Sum of girls = 840 - 600 = Rs. 240
Average of girls = $$frac{240}{3}$$ = Rs. 80

Leave a Comment