AJEE Admit Card

AJEE Admit Card 2022 – organiser will release the AJEE 2022 admit card at the official website. Candidates who filled the application form can download the AJEE admit card through candidate login. Candidates first need to complete AJEE slot booking 2022 to download the admit card.

AJEE Admit card

It must be noted that the admit card of AJEE 2022 is an important document and no candidate will be allowed to appear for the exam without a valid admit card. Candidates will also be intimated about the release of AJEE hall ticket through email/SMS. AJEE will be conducted as a computer-based exam across the country. Read the full article to know more about the AJEE admit card, important dates, steps to download admit card, exam day guidelines and much more.

organiser will release AJEE admit card 2022 tentatively in third week of August. AJEE 2022 admit card will be available online on the AJEE 2022 official website. AJEE hall ticket 2022 release date has not been announced but it is expected to be available tentatively in third week of August. For AJEE 2022 admit card download, candidates will be required to login on the official website using their application number and password.

AJEE Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus AJEE Syllabus PDF
Website officialsite

AJEE Admit Card 2022 Date (Session 4)

The AJEE 2022 admit card date is released. The AJEE admit card 2022 release date and time are given below.

AJEE Admit Card 2022 Date

Particulars Details
AJEE admit card 2022 release date To be notified
Last date to download AJEE admit card To be notified
AJEE 2022 exam date examdate

AJEE Admit Card 2022

Candidates will be able to download the AJEE admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their AJEE 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the AJEE exam centres without a valid admit card of AJEE 2022.

How to Download AJEE Admit Card 2022?

AJEE Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your AJEE Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download AJEE Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

The discrepancy in AJEE Admit Card 2022

Candidates are advised to check all the details mentioned in the AJEE admit card 2022 carefully and contact the Chairman, AJEE 2022 of the respective authority in case of any discrepancy. Candidates can also contact the Chairman of Board in case of any problem in downloading the AJEE admit card 2022.

Details Mentioned on AJEE Admit Card 2022

Once the candidates have downloaded their admit card, they must make sure to check the details mentioned in the document. Any discrepancy in AJEE admit card can lead to the cancellation of candidature. The following details will be mentioned in your AJEE admit card:

Candidate’s name Photograph and Signature
Application number Exam Center
Test date Exam center/venue address
Timings of the exam Subject Opted for Part IV of AJEE 2022
Signature and photograph of the examinee AJEE 2022 exam instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When AJEE 2022 Admit Card will be available?

Ans: AJEE 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the AJEE 2022 Admit Card?

Ans: AJEE admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download AJEE 2022 admit card?

Ans: The admit card will be made available on the official website of AJEE. Candidates can download their admit cards by log in to their registered accounts and entering their application number, password and security code.

Ques 4: Where can I find the AJEE admit card?

Answer: The authorities shall release AJEE admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What are the details mentioned in the admit card of AJEE 2022?

Answer: The AJEE admit card 2022 will include details like Name, date of birth, roll number, gender, application number, examination date and time, exam centre details, photograph and signature.

Ques 6: What do I need to carry to the AJEE exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the AJEE exam centre.

Ques 7 : I forgot my AJEE 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their AJEE application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in AJEE 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in AJEE admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, AJEE 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, AJEE 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the AJEE to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my AJEE 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the AJEE admit card safe as the scores of AJEE will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the details required to download the AJEE admit card?

Answer: Applicants will be able to download the AJEE 2022 admit card through application and password.

Ques 12: When will I receive my AJEE admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download AJEE 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the AJEE exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized