AKNUCET Admit Card

AKNUCET Admit Card 2022- organiser will release the admit card of AKNUCET 2022 at officialsite. Candidates will be able to download their AKNUCET admit card 2022 by logging into the candidate portal using their User Id and password. AKNUCET admit card will provide the details of the exam date, time and exam centre venue along with the basic details of the candidates.

AKNUCET Admit card

organiser released the AKNUCET admit card 2022 on admitcarddate. The AKNUCET admit card date 2022 exam was examdate. organiser had given three links to download the AKNUCET 2022 admit card. Note that AKNUCETs exam admit card will contain the candidate’s details. exam date, time and exam centre. Without the AKNUCET admit card download 2022, no candidate will be allowed inside the exam hall. The AKNUCET 2022 exam date has been announced for all the sessions.

organiser has announced AKNUCET 2022 admit card release date. The authorities will release AKNUCET admit card 2022 on admitcarddate. AKNUCET 2022 exam is scheduled to be held on examdate. Registered candidates will be able to check and download the admit card of AKNUCET 2022 from the official website. To check AKNUCET admit card, the candidates will be required to log in using their registration number and password. Details regarding the allotted exam venue, date, timings and more will be released through the AKNUCET 2022 admit card. Since the admit card is an important document, the candidates are advised to keep it safe till the AKNUCET 2022 admission process is over.

AKNUCET Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus AKNUCET Syllabus PDF
Website officialsite

AKNUCET Admit Card 2022 – Important Dates

Candidates must check the AKNUCET exam date 2022 to keep track of all the events related to the exam. For more details, candidates can check the table given below.

AKNUCET Admit Card Date 2022

Events Dates
Slot Booking of AKNUCET 2022 To be notified
Release of AKNUCET Hall Ticket To be notified
AKNUCET 2022 Examination To be notified

AKNUCET Admit Card 2022

The authorities will release the AKNUCET admit card 2022 online on the official website for the third session. The AKNUCET admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for AKNUCET 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading AKNUCET hall ticket 2022:

AKNUCET Admit Card 2022 Download Steps

Candidates can refer to the following steps to download the admit card of AKNUCET 2022-

  1. Visit officialsite
  2. Click on the “Admit Card” link.
  3. AKNUCET 2022 Candidate Portal will be displayed on the screen.
  4. Enter registration number, date of birth and mobile number.
  5. Click on ‘Login”.
  6. AKNUCET admit card 2022 will be displayed on the screen.
  7. Download the admit card and take a printout.

Discrepancies in AKNUCET Admit Card 2022

Students must go through the details mentioned in their AKNUCET admit card 2022. In case of any discrepancies, candidates must immediately contact the university for rectification. The possible mistakes in AKNUCET admit card could be:

  • Incorrect Name
  • Spelling error in your name or in your parent’s name.
  • Wrong date of birth
  • Wrong subjects mentioned
  • The signature should be below the photograph

In case any incorrect detail is mentioned in AKNUCET admit card, the candidate must contact the university through any of the communication channels mentioned below:

Details Mentioned in AKNUCET Admit Card 2022

  • Name of the candidate
  • Roll number for AKNUCET exam 2022
  • Candidate’s photograph
  • Signature of the candidate
  • Time and date of exam
  • Name and address of AKNUCET exam centre

Frequently Asked Question

Ques 1: When AKNUCET 2022 Admit Card will be available?

Ans: AKNUCET 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the AKNUCET 2022 Admit Card?

Ans: AKNUCET admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the AKNUCET 2022 admit card?

Answer: Candidates can download the AKNUCET admit card 2022 at imu.edu.in using their User Id and password.

Ques 4: Where can I find the AKNUCET admit card?

Answer: The authorities shall release AKNUCET admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What details will be mentioned in the admit card of AKNUCET 2022?

Answer: The AKNUCET admit card will bear the following details of the candidate: Name, Roll number, photograph, signature, date of birth, address for correspondence and category.

Ques 6: What do I need to carry to the AKNUCET exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the AKNUCET exam centre.

Ques 7 : I forgot my AKNUCET 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their AKNUCET application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in AKNUCET 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in AKNUCET admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, AKNUCET 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, AKNUCET 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the AKNUCET to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my AKNUCET 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the AKNUCET admit card safe as the scores of AKNUCET will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the AKNUCET Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their AKNUCET Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my AKNUCET admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download AKNUCET 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the AKNUCET exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.