APICET Admit Card

APICET Admit Card 2022 – organiser will release the APICET 2022 admit card at the official website. Candidates who filled the application form can download the APICET admit card through candidate login. Candidates first need to complete APICET slot booking 2022 to download the admit card.

APICET Admit card

Candidates will need their registration number and security code for APICET admit card 2022 download. Candidates will find important details like APICET exam date and time, exam centre address, etc. in APICET admit card 2022. For more details on APICET admit card 2022, check the complete article below.

APICET 2022 Admit Card will be released in the first week of April 2022 on the official website. Candidates required to application number and password. It is university level exam which conducts once in a year to offers admission in various undergraduate and postgraduate programmes. Admit card for the examination will be available on the online mode only. Candidates are advised to carry admit card hard copy with them at the examination hall. Candidates get all the details related to APICET Admit card in the given article.

APICET Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus APICET Syllabus PDF
Website officialsite

APICET Admit Card 2022 – Important Dates

Candidates must check the APICET exam date 2022 to keep track of all the events related to the exam. For more details, candidates can check the table given below.

APICET Admit Card Date 2022

Events Dates
Slot Booking of APICET 2022 To be notified
Release of APICET Hall Ticket To be notified
APICET 2022 Examination To be notified

APICET Admit Card 2022

The authorities will release the APICET admit card 2022 online on the official website for the third session. The APICET admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for APICET 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading APICET hall ticket 2022:

How to download the APICET admit card 2022?

  1. Visit the official website at officialsite
  2. Click on the link to APICET login
  3. The candidate login portal will appear on screen. Enter APICET 2022 application number and password
  4. There will be a tab reflecting ‘APICET admit card’, click on it
  5. APICET 2022 hall ticket shall appear on the screen
  6. Download the same and take a print out for future reference.

Corrections in APICET 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of APICET. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

APICET 2022 Admit Card – Details mentioned

The APICET admit card will have the following details mentioned on it:

  • Candidate’s Name
  • Registration number
  • APICET 2022 paper code
  • Examination centre code
  • Name and address of the exam centre
  • Date and day of the exam
  • Examination Timings
  • Candidate’s Photograph and Signature
  • Signature of APICET organizing chairman
  • Examination Day Instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When APICET 2022 Admit Card will be available?

Ans: APICET 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the APICET 2022 Admit Card?

Ans: APICET admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the APICET 2022 admit card?

Answer: Candidates can download the APICET admit card 2022 at imu.edu.in using their User Id and password.

Ques 4: Where can I find the APICET admit card?

Answer: The authorities shall release APICET admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What details will be mentioned in the admit card of APICET 2022?

Answer: The APICET admit card will bear the following details of the candidate: Name, Roll number, photograph, signature, date of birth, address for correspondence and category.

Ques 6: What do I need to carry to the APICET exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the APICET exam centre.

Ques 7 : I forgot my APICET 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their APICET application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in APICET 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in APICET admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, APICET 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, APICET 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the APICET to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my APICET 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the APICET admit card safe as the scores of APICET will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the APICET Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their APICET Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my APICET admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download APICET 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the APICET exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.