APIIT NAT Admit Card

APIIT NAT Admit Card 2022- organiser will release the APIIT NAT admit card 2022 at officialsite. Candidates will be able to download their APIIT NAT admit card 2022 by logging in to the candidate portal using registration number, date of birth and mobile number.

APIIT NAT Admit card

The details required to download the APIIT NAT admit card 2022 are registration number and password. APIIT NAT admit card mentions candidates personal details, APIIT NAT exam centre, exam day details and important instructions. The APIIT NAT 2022 admit card is an important document. Applicants are not allowed to appear for the examination without the admit card. Applicants appearing for the APIIT NAT exam must carry one valid ID proof along with the admit card. In case of any discrepancy in the APIIT NAT admit card 2022, candidates must contact the exam conducting authority atleast one week before the commencement of the exam.

APIIT NAT 2022 Admit Card will be released in the first week of April 2022 on the official website. Candidates required to application number and password. It is university level exam which conducts once in a year to offers admission in various undergraduate and postgraduate programmes. Admit card for the examination will be available on the online mode only. Candidates are advised to carry admit card hard copy with them at the examination hall. Candidates get all the details related to APIIT NAT Admit card in the given article.

APIIT NAT Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus APIIT NAT Syllabus PDF
Website officialsite

APIIT NAT Admit Card 2022 – Important Dates

Candidates must check the APIIT NAT exam date 2022 to keep track of all the events related to the exam. For more details, candidates can check the table given below.

APIIT NAT Admit Card Date 2022

Events Dates
Slot Booking of APIIT NAT 2022 To be notified
Release of APIIT NAT Hall Ticket To be notified
APIIT NAT 2022 Examination To be notified

APIIT NAT Admit Card 2022

The authorities will release the APIIT NAT admit card 2022 online on the official website for the third session. The APIIT NAT admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for APIIT NAT 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading APIIT NAT hall ticket 2022:

How to Download APIIT NAT Admit Card 2022?

APIIT NAT Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your APIIT NAT Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download APIIT NAT Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

The discrepancy in APIIT NAT Admit Card 2022

Candidates are advised to check all the details mentioned in the APIIT NAT admit card 2022 carefully and contact the Chairman, APIIT NAT 2022 of the respective authority in case of any discrepancy. Candidates can also contact the Chairman of Board in case of any problem in downloading the APIIT NAT admit card 2022.

Details provided in APIIT NAT admit card 2022

Candidates will find the information given below in the APIIT NAT 2022 admit card:

  • Candidate’s name
  • APIIT NAT attempt
  • APIIT NAT exam date and time
  • Name and address of APIIT NAT 2022 exam centre
  • Exam centre reporting time
  • Signature of the Registrar (COA)
  • Gender of candidate
  • Name of the candidate’s parents
  • Date of birth
  • APIIT NAT Application number
  • Candidate’s Signature
  • Roll number
  • Photograph
  • PwD status

Frequently Asked Question

Ques 1: When APIIT NAT 2022 Admit Card will be available?

Ans: APIIT NAT 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the APIIT NAT 2022 Admit Card?

Ans: APIIT NAT admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download APIIT NAT 2022 admit card?

Ans: The admit card will be made available on the official website of APIIT NAT. Candidates can download their admit cards by log in to their registered accounts and entering their application number, password and security code.

Ques 4: Where can I find the APIIT NAT admit card?

Answer: The authorities shall release APIIT NAT admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What are the details mentioned in the admit card of APIIT NAT 2022?

Answer: The APIIT NAT admit card 2022 will include details like Name, date of birth, roll number, gender, application number, examination date and time, exam centre details, photograph and signature.

Ques 6: What do I need to carry to the APIIT NAT exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the APIIT NAT exam centre.

Ques 7 : I forgot my APIIT NAT 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their APIIT NAT application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in APIIT NAT 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in APIIT NAT admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, APIIT NAT 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, APIIT NAT 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the APIIT NAT to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my APIIT NAT 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the APIIT NAT admit card safe as the scores of APIIT NAT will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the APIIT NAT Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their APIIT NAT Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my APIIT NAT admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download APIIT NAT 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the APIIT NAT exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.