BHU PET Admit Card

By - | Last Updated - February 26, 2022

BHU PET Admit Card 2022- organiser had released the BHU PET 2023 admit card on admitcarddate for re-exam of candidates opted for change in exam date/slot due to any clashes. Earlier, BHU PET admit card 2022 for all other candidates was released on July 17. Candidates can download the BHU PET hall ticket 2022 by logging into the BHU PET web portal using the application number and password.

BHU PET Admit card

Information regarding the BHU PET 2023 exam centre will also be available in the BHU PET 2023 admit card. To download the BHU PET admit card, candidates will need to enter their BHU PET 2023 enrollment ID and password. BHU PET exam admit card 2022 is a mandatory document as no candidate will be allowed to appear for BHU PET exam without it. Read the full article to know all the important details related to the BHU PET admit card 2022.

organiser will release BHU PET 2023 admit card on the official website – officialsite. Registered candidates will be able to access the BHU PET admit card for their respective course in online mode. To download BHU PET 2023 admit card, the candidates will have to log in using their application form and date of birth. Details regarding the allotted centre, exam date, timings and more will be available through BHU PET 2023 admit card. It is to be noted that no candidate will be allowed to appear at the BHU PET 2023 exam centre without the admit card. Therefore, the candidates are advised to download and keep the BHU PET 2023 admit card safely. Read the full article to know more about BHU PET 2023 Admit Card.

BHU PET Admit Card 2023 – Highlights

Authority nameorganiser
Exam nameexamfullname
Application started onapplicationstart
Last date to applyapplicationlast
Admit card modeOnline
Admit cardReleased
Exam dateexamdate
SyllabusBHU PET Syllabus PDF
Websiteofficialsite

BHU PET Admit Card 2022 Date

organiser will release the BHU PET 2023 admit card date. Candidates can check the tentative admit card release date for BHU PET 2023 in the given table

BHU PET Admit Card Date

EventsBHU PET 2023 Date
BHU PET 2023 Admit Card Released Dateadmitcarddate
BHU PET 2023 Exam Dateexamdate
Declaration of Resultresultdate

BHU PET Admit Card 2022

Candidates will be able to download the BHU PET admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their BHU PET 2023 admit card. No candidate will be allowed to enter the BHU PET exam centres without a valid admit card of BHU PET 2023.

How to Download BHU PET Admit Card 2022?

BHU PET Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your BHU PET Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download BHU PET Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

Corrections in BHU PET 2023 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of BHU PET. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

BHU PET Admit Card 2022 Details

The following details will be mentioned in the BHU PET Admit Card 2022-

  • Name of Candidate
  • Name of Parents/Guardian
  • Date of Birth
  • Gender
  • Category
  • BHU PET 2023 Roll Number
  • BHU PET 2023 Roll Number
  • Centre Code
  • Status of Person with Disability
  • Photograph of Candidates
  • Signature of Candidates
  • Name and Address of Allotted Exam Centre
  • Date and Timing of Exam
  • Registration Status of BHU PET 2023
  • Signature of Chairman
  • Exam Day Guidelines

Frequently Asked Question

Ques 1: When BHU PET 2023 Admit Card will be available?

Ans: BHU PET 2023 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the BHU PET 2023 Admit Card?

Ans: BHU PET admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download BHU PET admit card 2022?

Answer: Candidates have to visit BHU PET official website at officialsite and login using their application number and password to download BHU PET hall ticket 2022.

Ques 4: Where can I find the BHU PET admit card?

Answer: The authorities shall release BHU PET admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What details will be mentioned in the admit card of BHU PET 2023?

Answer: The BHU PET admit card will bear the following details of the candidate: Name, Roll number, photograph, signature, date of birth, address for correspondence and category.

Ques 6: What else do I need to carry along with the admit card of BHU PET 2023?

Answer: It is mandatory to carry a valid photo ID along with the admit card.

Ques 7 : I forgot my BHU PET 2023 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their BHU PET application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in BHU PET 2023 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in BHU PET admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, BHU PET 2023 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, BHU PET 2023 candidates will be required to take a coloured printout of the BHU PET to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my BHU PET 2023 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the BHU PET admit card safe as the scores of BHU PET will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for BHU PET admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading BHU PET admit card.

Ques 12: When will I receive my BHU PET admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download BHU PET 2023 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the BHU PET exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.