BIHAR ITICAT Admit Card

BIHAR ITICAT Admit Card 2022- organiser will release the BIHAR ITICAT admit card 2022 at officialsite. Candidates will be able to download their BIHAR ITICAT admit card 2022 by logging in to the candidate portal using registration number, date of birth and mobile number.

BIHAR ITICAT Admit card

It must be noted that the admit card of BIHAR ITICAT 2022 is an important document and no candidate will be allowed to appear for the exam without a valid admit card. Candidates will also be intimated about the release of BIHAR ITICAT hall ticket through email/SMS. BIHAR ITICAT will be conducted as a computer-based exam across the country. Read the full article to know more about the BIHAR ITICAT admit card, important dates, steps to download admit card, exam day guidelines and much more.

BIHAR ITICAT 2022 Admit Card will be released in the first week of April 2022 on the official website. Candidates required to application number and password. It is university level exam which conducts once in a year to offers admission in various undergraduate and postgraduate programmes. Admit card for the examination will be available on the online mode only. Candidates are advised to carry admit card hard copy with them at the examination hall. Candidates get all the details related to BIHAR ITICAT Admit card in the given article.

BIHAR ITICAT Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus BIHAR ITICAT Syllabus PDF
Website officialsite

BIHAR ITICAT Admit Card 2022 Date

organiser will release the BIHAR ITICAT 2022 admit card date. Candidates can check the tentative admit card release date for BIHAR ITICAT 2022 in the given table

BIHAR ITICAT Admit Card Date

Events BIHAR ITICAT 2022 Date
BIHAR ITICAT 2022 Admit Card Released Date admitcarddate
BIHAR ITICAT 2022 Exam Date examdate
Declaration of Result resultdate

BIHAR ITICAT Admit Card 2022

The authorities will release the BIHAR ITICAT admit card 2022 online on the official website for the third session. The BIHAR ITICAT admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for BIHAR ITICAT 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading BIHAR ITICAT hall ticket 2022:

BIHAR ITICAT Admit Card 2022 Download Steps

Candidates can refer to the following steps to download the admit card of BIHAR ITICAT 2022-

  1. Visit officialsite
  2. Click on the “Admit Card” link.
  3. BIHAR ITICAT 2022 Candidate Portal will be displayed on the screen.
  4. Enter registration number, date of birth and mobile number.
  5. Click on ‘Login”.
  6. BIHAR ITICAT admit card 2022 will be displayed on the screen.
  7. Download the admit card and take a printout.

Corrections in BIHAR ITICAT 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of BIHAR ITICAT. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

Details Mentioned in BIHAR ITICAT Admit Card 2022

  • Name of the candidate
  • Roll number for BIHAR ITICAT exam 2022
  • Candidate’s photograph
  • Signature of the candidate
  • Time and date of exam
  • Name and address of BIHAR ITICAT exam centre

Frequently Asked Question

Ques 1: When BIHAR ITICAT 2022 Admit Card will be available?

Ans: BIHAR ITICAT 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the BIHAR ITICAT 2022 Admit Card?

Ans: BIHAR ITICAT admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the BIHAR ITICAT 2022 admit card?

Answer: Candidates can download the BIHAR ITICAT admit card 2022 at imu.edu.in using their User Id and password.

Ques 4: Where can I find the BIHAR ITICAT admit card?

Answer: The authorities shall release BIHAR ITICAT admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What are the details mentioned in the admit card of BIHAR ITICAT 2022?

Answer: The BIHAR ITICAT admit card 2022 will include details like Name, date of birth, roll number, gender, application number, examination date and time, exam centre details, photograph and signature.

Ques 6: What do I need to carry to the BIHAR ITICAT exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the BIHAR ITICAT exam centre.

Ques 7 : I forgot my BIHAR ITICAT 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their BIHAR ITICAT application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in BIHAR ITICAT 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in BIHAR ITICAT admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, BIHAR ITICAT 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, BIHAR ITICAT 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the BIHAR ITICAT to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my BIHAR ITICAT 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the BIHAR ITICAT admit card safe as the scores of BIHAR ITICAT will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the BIHAR ITICAT Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their BIHAR ITICAT Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my BIHAR ITICAT admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download BIHAR ITICAT 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the BIHAR ITICAT exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized