Rajasthan BSTC Admit Card 2022 Download Pre D.El.Ed Name Wise @www.predeled.com

By - | Last Updated - August 24, 2021

Rajasthan BSTC Admit Card 2022 – Department of Elementry Education, Rajasthan will release the Rajasthan BSTC 2022 admit card on the official website. Candidates who filled the application form can download the Rajasthan BSTC admit card through candidate login. Candidates first need to complete Rajasthan BSTC slot booking 2022 to download the admit card.

Rajasthan BSTC Admit card

It must be noted that the admit card of Rajasthan BSTC 2022 is an important document and no candidate will be allowed to appear for the exam without a valid admit card. Candidates will also be intimated about the release of the Rajasthan BSTC hall tickets through email/SMS. Rajasthan BSTC will be conducted as a computer-based exam across the country. Read the full article to know more about the Rajasthan BSTC admit card, important dates, steps to download admit card, exam day guidelines and much more.

Department of Elementry Education, Rajasthan will release Rajasthan BSTC admit card 2022 tentatively in third week of August. Rajasthan BSTC 2022 admit card will be available online on the Rajasthan BSTC 2022 official website. Rajasthan BSTC hall ticket 2022 release date has not been announced but it is expected to be available tentatively in the third week of August. For Rajasthan BSTC 2022 admit card download, candidates will be required to log in on the official website using their application number and password.

Must Read

Rajasthan BSTC Admit Card 2022 – Highlights

Authority name Department of Elementry Education, Rajasthan
Exam name Basic School Teaching Course (BSTC)
Application started on From June 9, 2022
Last date to apply  July 29, 2022
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date 31st August 2022
Syllabus Rajasthan BSTC Syllabus PDF
Website www.predeled.com

Important Dates of Rajasthan BSTC Admit Card 2022

The concerned authorities have announced Rajasthan BSTC admit card date 2022 on the official website of the Department of Elementry Education, Rajasthan. Rajasthan BSTC 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

Rajasthan BSTC 2022 Admit Card Dates

Events Dates
Rajasthan BSTC Application Process applicationstart to applicationlast
Application correction dates August 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022 admitcarddate
Rajasthan BSTC Exam 2022 examdate

Rajasthan BSTC Admit Card 2022

The authorities will release the Rajasthan BSTC admit card 2022 online on the official website for the third session. The Rajasthan BSTC admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for Rajasthan BSTC 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading Rajasthan BSTC hall ticket 2022:

How to Download Rajasthan BSTC Admit Card 2022?

Rajasthan BSTC Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at www.predeled.com. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your Rajasthan BSTC Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download Rajasthan BSTC Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

Corrections in Rajasthan BSTC 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of Rajasthan BSTC. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct the record later.

Rajasthan BSTC 2022 Admit Card – Details mentioned

The Rajasthan BSTC admit card will have the following details mentioned on it:

  • Candidate’s Name
  • Registration number
  • Rajasthan BSTC 2022 paper code
  • Examination centre code
  • Name and address of the exam centre
  • Date and day of the exam
  • Examination Timings
  • Candidate’s Photograph and Signature
  • Signature of Rajasthan BSTC organizing chairman
  • Examination Day Instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When Rajasthan BSTC 2022 Admit Card will be available?

Ans: Rajasthan BSTC 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the Rajasthan BSTC 2022 Admit Card?

Ans: Rajasthan BSTC admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the Rajasthan BSTC 2022 admit card?

Answer: Candidates can download their Rajasthan BSTC admit card 2022 through the official website www.predeled.com by entering their registration number, date of birth and mobile number.

Ques 4: Where can I find the Rajasthan BSTC admit card?

Answer: The authorities shall release Rajasthan BSTC admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my Rajasthan BSTC admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your Rajasthan BSTC Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • Rajasthan BSTC Paper/ Code

Ques 6: What do I need to carry to the Rajasthan BSTC exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the Rajasthan BSTC exam centre.

Ques 7 : I forgot my Rajasthan BSTC 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their Rajasthan BSTC application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in Rajasthan BSTC 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in Rajasthan BSTC admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, Rajasthan BSTC 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, Rajasthan BSTC 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the Rajasthan BSTC to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my Rajasthan BSTC 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the Rajasthan BSTC admit card safe as the scores of Rajasthan BSTC will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for Rajasthan BSTC admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading Rajasthan BSTC admit card.

Ques 12: When will I receive my Rajasthan BSTC admit card?

admitcarddate onwards. Department of Elementry Education, Rajasthan will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download Rajasthan BSTC 2022 admit card from www.predeled.com.

Ques 14: How to download the Rajasthan BSTC exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website www.predeled.com. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article

Leave a Comment