CG PPHT Admit Card

By - | Last Updated - August 24, 2021

CG PPHT Admit Card 2022- organiser had released the CG PPHT 2022 admit card on admitcarddate for re-exam of candidates opted for change in exam date/slot due to any clashes. Earlier, CG PPHT admit card 2022 for all other candidates was released on July 17. Candidates can download the CG PPHT hall ticket 2022 by logging into the CG PPHT web portal using the application number and password.

CG PPHT Admit card

It must be noted that the admit card of CG PPHT 2022 is an important document and no candidate will be allowed to appear for the exam without a valid admit card. Candidates will also be intimated about the release of CG PPHT hall ticket through email/SMS. CG PPHT will be conducted as a computer-based exam across the country. Read the full article to know more about the CG PPHT admit card, important dates, steps to download admit card, exam day guidelines and much more.

The organiser has released CG PPHT admit card 2022 for on admicarddate. Candidates can download their CG PPHT 2022 admit card using the direct link provided below. CG PPHT 2022 Admit card can also be downloaded from the official website officialsite. organiser has activated 3 CG PPHT admit card 2022 download link and the same is provided here. To download the hall ticket, candidates have to login on the official website using their application number and date of birth.

Must Read

CG PPHT Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus CG PPHT Syllabus PDF
Website officialsite

Important Dates of CG PPHT Admit Card 2022

The concerned authorities have announced CG PPHT admit card date 2022 on the official website of the organiser. CG PPHT 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

CG PPHT 2022 Admit Card Dates

Events Dates
CG PPHT Application Process applicationstart to applicationlast
Application correction dates August 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022 admitcarddate
CG PPHT Exam 2022 examdate

CG PPHT Admit Card 2022

The authorities will release the CG PPHT admit card 2022 online on the official website for the third session. The CG PPHT admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for CG PPHT 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading CG PPHT hall ticket 2022:

How to Download CG PPHT Admit Card 2022?

CG PPHT Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your CG PPHT Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download CG PPHT Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

Discrepancies in CG PPHT Admit Card 2022

If any of the candidates are unable to download the CG PPHT admit card 2022 from the CG PPHT official website. Or candidates find any error in the details provided in CG PPHT admit card 2022, they should contact the authorities. Also, after downloading the CG PPHT 2022 admit card, if any candidate finds some error in the details provided in the same like a mismatch of the photograph, spelling mistakes in name, etc., there should not be much delay and candidates should contact the official helpline undermentioned:

Details Mentioned on CG PPHT Admit Card 2022

Once the candidates have downloaded their admit card, they must make sure to check the details mentioned in the document. Any discrepancy in CG PPHT admit card can lead to the cancellation of candidature. The following details will be mentioned in your CG PPHT admit card:

Candidate’s name Photograph and Signature
Application number Exam Center
Test date Exam center/venue address
Timings of the exam Subject Opted for Part IV of CG PPHT 2022
Signature and photograph of the examinee CG PPHT 2022 exam instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When CG PPHT 2022 Admit Card will be available?

Ans: CG PPHT 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the CG PPHT 2022 Admit Card?

Ans: CG PPHT admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download CG PPHT 2022 admit card?

Ans: The admit card will be made available on the official website of CG PPHT. Candidates can download their admit cards by log in to their registered accounts and entering their application number, password and security code.

Ques 4: Where can I find the CG PPHT admit card?

Answer: The authorities shall release CG PPHT admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What are the details mentioned in the admit card of CG PPHT 2022?

Answer: The CG PPHT admit card 2022 will include details like Name, date of birth, roll number, gender, application number, examination date and time, exam centre details, photograph and signature.

Ques 6: What do I need to carry to the CG PPHT exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the CG PPHT exam centre.

Ques 7 : I forgot my CG PPHT 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their CG PPHT application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in CG PPHT 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in CG PPHT admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, CG PPHT 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, CG PPHT 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the CG PPHT to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my CG PPHT 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the CG PPHT admit card safe as the scores of CG PPHT will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the details required to download the CG PPHT admit card?

Answer: Applicants will be able to download the CG PPHT 2022 admit card through application and password.

Ques 12: When will I receive my CG PPHT admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download CG PPHT 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the CG PPHT exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article