CG Pre BEd Admit Card

CG Pre BEd Admit Card 2022 – organiser will release the CG Pre BEd admit card 2022 on admitcarddate. Candidates who have registered for CG Pre BEd 2022 will be able to download their admit card from the official website.

CG Pre BEd Admit card

Candidates will need their registration number and security code for CG Pre BEd admit card 2022 download. Candidates will find important details like CG Pre BEd exam date and time, exam centre address, etc. in CG Pre BEd admit card 2022. For more details on CG Pre BEd admit card 2022, check the complete article below.

organiser will release the CG Pre BEd 2022 admit card on the official website. The official CG Pre BEd 2022 admit card date will be announced soon. Registered candidates will be required to complete the slot booking process to download the CG Pre BEd 2022 admit card. Details such as the allotted exam date. timings, instructions to follow and more will be available on the CG Pre BEd 2022 admit card. Without the CG Pre BEd admit card, the candidates will not be allowed to attempt the entrance examination. Read the full article to know more details about CG Pre BEd 2022 Admit Card.

CG Pre BEd Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus CG Pre BEd Syllabus PDF
Website officialsite

Important Dates of CG Pre BEd Admit Card 2022

The concerned authorities have announced CG Pre BEd admit card date 2022 on the official website of the organiser. CG Pre BEd 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

CG Pre BEd 2022 Admit Card Dates

Events Dates
CG Pre BEd Application Process applicationstart to applicationlast
Application correction dates August 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022 admitcarddate
CG Pre BEd Exam 2022 examdate

CG Pre BEd Admit Card 2022

The authorities will release the CG Pre BEd admit card 2022 online on the official website for the third session. The CG Pre BEd admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for CG Pre BEd 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading CG Pre BEd hall ticket 2022:

How to download CG Pre BEd Admit Card 2022?

Candidates will be able to download their CG Pre BEd 2022 admit card through the official website by logging in to the candidate portal using their credentials. The admit card of CG Pre BEd 2022 will only be released for the registered candidates. Following steps can be referred to download the admit card.

Steps to download CG Pre BEd 2022 Admit Card

  1. Visit imu.edu.in
  2. Click on the “Admit Card” link.
  3. Enter User ID and password.
  4. Click on the “Submit” button.
  5. CG Pre BEd admit card will be displayed on the screen.
  6. Download the admit card and take a printout.

Discrepancies in CG Pre BEd Admit Card 2022

Students must go through the details mentioned in their CG Pre BEd admit card 2022. In case of any discrepancies, candidates must immediately contact the university for rectification. The possible mistakes in CG Pre BEd admit card could be:

  • Incorrect Name
  • Spelling error in your name or in your parent’s name.
  • Wrong date of birth
  • Wrong subjects mentioned
  • The signature should be below the photograph

In case any incorrect detail is mentioned in CG Pre BEd admit card, the candidate must contact the university through any of the communication channels mentioned below:

Details Mentioned on CG Pre BEd Admit Card 2022

Once the candidates have downloaded their admit card, they must make sure to check the details mentioned in the document. Any discrepancy in CG Pre BEd admit card can lead to the cancellation of candidature. The following details will be mentioned in your CG Pre BEd admit card:

Candidate’s name Photograph and Signature
Application number Exam Center
Test date Exam center/venue address
Timings of the exam Subject Opted for Part IV of CG Pre BEd 2022
Signature and photograph of the examinee CG Pre BEd 2022 exam instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When CG Pre BEd 2022 Admit Card will be available?

Ans: CG Pre BEd 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the CG Pre BEd 2022 Admit Card?

Ans: CG Pre BEd admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the CG Pre BEd 2022 admit card?

Answer: Candidates can download the CG Pre BEd admit card 2022 at imu.edu.in using their User Id and password.

Ques 4: Where can I find the CG Pre BEd admit card?

Answer: The authorities shall release CG Pre BEd admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What details will be mentioned in the admit card of CG Pre BEd 2022?

Answer: The CG Pre BEd admit card will bear the following details of the candidate: Name, Roll number, photograph, signature, date of birth, address for correspondence and category.

Ques 6: What documents should I carry to the exam centre with the CG Pre BEd admit card 2022?

Answer: Candidates must carry their CG Pre BEd 2022 admit card and valid Id proof (Aadhaar, School ID, Driving License, Voter ID, Passport, PAN Card) to the exam centre.

Ques 7 : I forgot my CG Pre BEd 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their CG Pre BEd application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in CG Pre BEd 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in CG Pre BEd admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, CG Pre BEd 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, CG Pre BEd 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the CG Pre BEd to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my CG Pre BEd 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the CG Pre BEd admit card safe as the scores of CG Pre BEd will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the details required to download the CG Pre BEd admit card?

Answer: Applicants will be able to download the CG Pre BEd 2022 admit card through application and password.

Ques 12: When will I receive my CG Pre BEd admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download CG Pre BEd 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the CG Pre BEd exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.