CG PRE MCA Admit Card

By - | Last Updated - August 24, 2021

CG PRE MCA Admit Card 2022 – organiser will release the CG PRE MCA 2022 admit card at the official website. Candidates who filled the application form can download the CG PRE MCA admit card through candidate login. Candidates first need to complete CG PRE MCA slot booking 2022 to download the admit card.

CG PRE MCA Admit card

It must be noted that the admit card of CG PRE MCA 2022 is an important document and no candidate will be allowed to appear for the exam without a valid admit card. Candidates will also be intimated about the release of CG PRE MCA hall ticket through email/SMS. CG PRE MCA will be conducted as a computer-based exam across the country. Read the full article to know more about the CG PRE MCA admit card, important dates, steps to download admit card, exam day guidelines and much more.

organiser will release CG PRE MCA 2022 admit card on the official website – officialsite. Registered candidates will be able to access the CG PRE MCA admit card for their respective course in online mode. To download CG PRE MCA 2022 admit card, the candidates will have to log in using their application form and date of birth. Details regarding the allotted centre, exam date, timings and more will be available through CG PRE MCA 2022 admit card. It is to be noted that no candidate will be allowed to appear at the CG PRE MCA 2022 exam centre without the admit card. Therefore, the candidates are advised to download and keep the CG PRE MCA 2022 admit card safely. Read the full article to know more about CG PRE MCA 2022 Admit Card.

Must Read

CG PRE MCA Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus CG PRE MCA Syllabus PDF
Website officialsite

CG PRE MCA Admit Card 2022 Date (Session 4)

The CG PRE MCA 2022 admit card date is released. The CG PRE MCA admit card 2022 release date and time are given below.

CG PRE MCA Admit Card 2022 Date

Particulars Details
CG PRE MCA admit card 2022 release date To be notified
Last date to download CG PRE MCA admit card To be notified
CG PRE MCA 2022 exam date examdate

CG PRE MCA Admit Card 2022

The authorities will release the CG PRE MCA admit card 2022 online on the official website for the third session. The CG PRE MCA admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for CG PRE MCA 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading CG PRE MCA hall ticket 2022:

How to Download CG PRE MCA Admit Card 2022?

CG PRE MCA Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your CG PRE MCA Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download CG PRE MCA Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

Discrepancies in CG PRE MCA Admit Card 2022

Students must go through the details mentioned in their CG PRE MCA admit card 2022. In case of any discrepancies, candidates must immediately contact the university for rectification. The possible mistakes in CG PRE MCA admit card could be:

  • Incorrect Name
  • Spelling error in your name or in your parent’s name.
  • Wrong date of birth
  • Wrong subjects mentioned
  • The signature should be below the photograph

In case any incorrect detail is mentioned in CG PRE MCA admit card, the candidate must contact the university through any of the communication channels mentioned below:

CG PRE MCA Admit Card 2022 Details

The following details will be mentioned in the CG PRE MCA Admit Card 2022-

  • Name of Candidate
  • Name of Parents/Guardian
  • Date of Birth
  • Gender
  • Category
  • CG PRE MCA 2022 Roll Number
  • CG PRE MCA 2022 Roll Number
  • Centre Code
  • Status of Person with Disability
  • Photograph of Candidates
  • Signature of Candidates
  • Name and Address of Allotted Exam Centre
  • Date and Timing of Exam
  • Registration Status of CG PRE MCA 2022
  • Signature of Chairman
  • Exam Day Guidelines

Frequently Asked Question

Ques 1: When CG PRE MCA 2022 Admit Card will be available?

Ans: CG PRE MCA 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the CG PRE MCA 2022 Admit Card?

Ans: CG PRE MCA admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download CG PRE MCA 2022 admit card?

Ans: The admit card will be made available on the official website of CG PRE MCA. Candidates can download their admit cards by log in to their registered accounts and entering their application number, password and security code.

Ques 4: Where can I find the CG PRE MCA admit card?

Answer: The authorities shall release CG PRE MCA admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my CG PRE MCA admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your CG PRE MCA Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • CG PRE MCA Paper/ Code

Ques 6: What documents should I carry to the exam centre with the CG PRE MCA admit card 2022?

Answer: Candidates must carry their CG PRE MCA 2022 admit card and valid Id proof (Aadhaar, School ID, Driving License, Voter ID, Passport, PAN Card) to the exam centre.

Ques 7 : I forgot my CG PRE MCA 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their CG PRE MCA application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in CG PRE MCA 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in CG PRE MCA admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, CG PRE MCA 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, CG PRE MCA 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the CG PRE MCA to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my CG PRE MCA 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the CG PRE MCA admit card safe as the scores of CG PRE MCA will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the details required to download the CG PRE MCA admit card?

Answer: Applicants will be able to download the CG PRE MCA 2022 admit card through application and password.

Ques 12: When will I receive my CG PRE MCA admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download CG PRE MCA 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the CG PRE MCA exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article