CLAT Admit Card

By - | Last Updated - August 24, 2021

CLAT Admit Card 2022 – organiser will release the admit card of CLAT 2022 in online mode on admitcarddate. The CLAT admit card 2022 download link will be available at officialsite. Details such as the name of the candidate, CLAT 2022 exam date and timings, address, etc. will be mentioned in the CLAT hall ticket 2022.

CLAT Admit card

The details required to download the CLAT admit card 2022 are registration number and password. CLAT admit card mentions candidates personal details, CLAT exam centre, exam day details and important instructions. The CLAT 2022 admit card is an important document. Applicants are not allowed to appear for the examination without the admit card. Applicants appearing for the CLAT exam must carry one valid ID proof along with the admit card. In case of any discrepancy in the CLAT admit card 2022, candidates must contact the exam conducting authority atleast one week before the commencement of the exam.

The organiser has released CLAT admit card 2022 for on admicarddate. Candidates can download their CLAT 2022 admit card using the direct link provided below. CLAT 2022 Admit card can also be downloaded from the official website officialsite. organiser has activated 3 CLAT admit card 2022 download link and the same is provided here. To download the hall ticket, candidates have to login on the official website using their application number and date of birth.

Must Read

CLAT Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus CLAT Syllabus PDF
Website officialsite

CLAT Admit Card 2022 Date

organiser will release the CLAT 2022 admit card date. Candidates can check the tentative admit card release date for CLAT 2022 in the given table

CLAT Admit Card Date

Events CLAT 2022 Date
CLAT 2022 Admit Card Released Date admitcarddate
CLAT 2022 Exam Date examdate
Declaration of Result resultdate

CLAT Admit Card 2022

Candidates will be able to download the CLAT admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their CLAT 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the CLAT exam centres without a valid admit card of CLAT 2022.

How to Download CLAT Admit Card 2022?

CLAT Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your CLAT Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download CLAT Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

The discrepancy in CLAT Admit Card 2022

Candidates are advised to check all the details mentioned in the CLAT admit card 2022 carefully and contact the Chairman, CLAT 2022 of the respective authority in case of any discrepancy. Candidates can also contact the Chairman of Board in case of any problem in downloading the CLAT admit card 2022.

CLAT Admit Card 2022 Details

The following details will be mentioned in the CLAT Admit Card 2022-

  • Name of Candidate
  • Name of Parents/Guardian
  • Date of Birth
  • Gender
  • Category
  • CLAT 2022 Roll Number
  • CLAT 2022 Roll Number
  • Centre Code
  • Status of Person with Disability
  • Photograph of Candidates
  • Signature of Candidates
  • Name and Address of Allotted Exam Centre
  • Date and Timing of Exam
  • Registration Status of CLAT 2022
  • Signature of Chairman
  • Exam Day Guidelines

Frequently Asked Question

Ques 1: When CLAT 2022 Admit Card will be available?

Ans: CLAT 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the CLAT 2022 Admit Card?

Ans: CLAT admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the CLAT 2022 admit card?

Answer: Candidates can download the CLAT admit card 2022 at imu.edu.in using their User Id and password.

Ques 4: Where can I find the CLAT admit card?

Answer: The authorities shall release CLAT admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my CLAT admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your CLAT Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • CLAT Paper/ Code

Ques 6: What do I need to carry to the CLAT exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the CLAT exam centre.

Ques 7 : I forgot my CLAT 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their CLAT application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in CLAT 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in CLAT admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, CLAT 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, CLAT 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the CLAT to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my CLAT 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the CLAT admit card safe as the scores of CLAT will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the CLAT Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their CLAT Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my CLAT admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download CLAT 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the CLAT exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article