CUCET Admit Card

CUCET Admit Card 2022- organiser will release the CUCET admit card 2022 at officialsite. Candidates will be able to download their CUCET admit card 2022 by logging in to the candidate portal using registration number, date of birth and mobile number.

CUCET Admit card

Information regarding the CUCET 2022 exam centre will also be available in the CUCET 2022 admit card. To download the CUCET admit card, candidates will need to enter their CUCET 2022 enrollment ID and password. CUCET exam admit card 2022 is a mandatory document as no candidate will be allowed to appear for CUCET exam without it. Read the full article to know all the important details related to the CUCET admit card 2022.

CUCET 2022 Admit Card will be released in the first week of April 2022 on the official website. Candidates required to application number and password. It is university level exam which conducts once in a year to offers admission in various undergraduate and postgraduate programmes. Admit card for the examination will be available on the online mode only. Candidates are advised to carry admit card hard copy with them at the examination hall. Candidates get all the details related to CUCET Admit card in the given article.

CUCET Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus CUCET Syllabus PDF
Website officialsite

CUCET Admit Card 2022 – Important Dates

Candidates must check the CUCET exam date 2022 to keep track of all the events related to the exam. For more details, candidates can check the table given below.

CUCET Admit Card Date 2022

Events Dates
Slot Booking of CUCET 2022 To be notified
Release of CUCET Hall Ticket To be notified
CUCET 2022 Examination To be notified

CUCET Admit Card 2022

The authorities will release the CUCET admit card 2022 online on the official website for the third session. The CUCET admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for CUCET 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading CUCET hall ticket 2022:

How to download CUCET Admit Card 2022?

Candidates will be able to download the admit card of CUCET 2022 which will be available online from admitcarddate at the official website. It must be noted that the hard copy of the admit card will not be sent to the candidates. Refer to the steps mentioned below to download CUCET admit card 2022:

Steps to download CUCET 2022 admit card

  1. Visit the CUCET official website.
  2. Enter the enrollment number and password
  3. Click on CUCET Login
  4. Click on the CUCET admit card download link
  5. Admit card will be downloaded in the pdf format
  6. Save it and take a printout to be carried while appearing for the exam

Corrections in CUCET 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of CUCET. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

CUCET 2022 Admit Card – Details mentioned

Candidates should always verify the information provided on the CUCET admit card 2022. Given below are the relevant details that will be mentioned in the CUCETs admit card 2022:

  • Candidate’s name
  • Candidate’s father’s name
  • Gender of the candidate
  • Date of birth
  • Category
  • Photograph of the candidate
  • Candidate’s signature
  • His/ her state of eligibility
  • Candidate’s CUCET 2022 roll number
  • Date and time of examination (along with shift)
  • Venue of examination
  • Test centre number
  • Reporting and gate closing time

Frequently Asked Question

Ques 1: When CUCET 2022 Admit Card will be available?

Ans: CUCET 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the CUCET 2022 Admit Card?

Ans: CUCET admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download CUCET 2022 admit card?

Ans: The admit card will be made available on the official website of CUCET. Candidates can download their admit cards by log in to their registered accounts and entering their application number, password and security code.

Ques 4: Where can I find the CUCET admit card?

Answer: The authorities shall release CUCET admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What are the details mentioned in the admit card of CUCET 2022?

Answer: The CUCET admit card 2022 will include details like Name, date of birth, roll number, gender, application number, examination date and time, exam centre details, photograph and signature.

Ques 6: What do I need to carry to the CUCET exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the CUCET exam centre.

Ques 7 : I forgot my CUCET 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their CUCET application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in CUCET 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in CUCET admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, CUCET 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, CUCET 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the CUCET to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my CUCET 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the CUCET admit card safe as the scores of CUCET will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the CUCET Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their CUCET Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my CUCET admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download CUCET 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the CUCET exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.