DSAT Admit Card

DSAT Admit Card 2022 – organiser will release the DSAT 2022 admit card at the official website. Candidates who filled the application form can download the DSAT admit card through candidate login. Candidates first need to complete DSAT slot booking 2022 to download the admit card.

DSAT Admit card

It must be noted that the admit card of DSAT 2022 is an important document and no candidate will be allowed to appear for the exam without a valid admit card. Candidates will also be intimated about the release of DSAT hall ticket through email/SMS. DSAT will be conducted as a computer-based exam across the country. Read the full article to know more about the DSAT admit card, important dates, steps to download admit card, exam day guidelines and much more.

DSAT 2022 Admit Card will be released in the first week of April 2022 on the official website. Candidates required to application number and password. It is university level exam which conducts once in a year to offers admission in various undergraduate and postgraduate programmes. Admit card for the examination will be available on the online mode only. Candidates are advised to carry admit card hard copy with them at the examination hall. Candidates get all the details related to DSAT Admit card in the given article.

DSAT Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus DSAT Syllabus PDF
Website officialsite

DSAT Admit Card 2022 – Important Dates

Candidates must check the DSAT exam date 2022 to keep track of all the events related to the exam. For more details, candidates can check the table given below.

DSAT Admit Card Date 2022

Events Dates
Slot Booking of DSAT 2022 To be notified
Release of DSAT Hall Ticket To be notified
DSAT 2022 Examination To be notified

DSAT Admit Card 2022

Candidates will be able to download the DSAT admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their DSAT 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the DSAT exam centres without a valid admit card of DSAT 2022.

How to Download DSAT Admit Card 2022?

DSAT Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your DSAT Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download DSAT Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

Discrepancies in DSAT Admit Card 2022

If any of the candidates are unable to download the DSAT admit card 2022 from the DSAT official website. Or candidates find any error in the details provided in DSAT admit card 2022, they should contact the authorities. Also, after downloading the DSAT 2022 admit card, if any candidate finds some error in the details provided in the same like a mismatch of the photograph, spelling mistakes in name, etc., there should not be much delay and candidates should contact the official helpline undermentioned:

DSAT Admit Card 2022 Details

The following details will be mentioned in the DSAT Admit Card 2022-

  • Name of Candidate
  • Name of Parents/Guardian
  • Date of Birth
  • Gender
  • Category
  • DSAT 2022 Roll Number
  • DSAT 2022 Roll Number
  • Centre Code
  • Status of Person with Disability
  • Photograph of Candidates
  • Signature of Candidates
  • Name and Address of Allotted Exam Centre
  • Date and Timing of Exam
  • Registration Status of DSAT 2022
  • Signature of Chairman
  • Exam Day Guidelines

Frequently Asked Question

Ques 1: When DSAT 2022 Admit Card will be available?

Ans: DSAT 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the DSAT 2022 Admit Card?

Ans: DSAT admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the DSAT 2022 admit card?

Answer: Candidates can download their DSAT admit card 2022 through the official website officialsite by entering their registration number, date of birth and mobile number.

Ques 4: Where can I find the DSAT admit card?

Answer: The authorities shall release DSAT admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What details will be mentioned in the admit card of DSAT 2022?

Answer: The DSAT admit card will bear the following details of the candidate: Name, Roll number, photograph, signature, date of birth, address for correspondence and category.

Ques 6: What do I need to carry to the DSAT exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the DSAT exam centre.

Ques 7 : I forgot my DSAT 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their DSAT application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in DSAT 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in DSAT admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, DSAT 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, DSAT 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the DSAT to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my DSAT 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the DSAT admit card safe as the scores of DSAT will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the DSAT Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their DSAT Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my DSAT admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download DSAT 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the DSAT exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized