DU BEd Entrance Exam Admit Card

By - | Last Updated - August 24, 2021

DU BEd Entrance Exam Admit Card 2022- organiser will release the DU BEd Entrance Exam admit card 2022 at officialsite. Candidates will be able to download their DU BEd Entrance Exam admit card 2022 by logging in to the candidate portal using registration number, date of birth and mobile number.

DU BEd Entrance Exam Admit card

The details required to download the DU BEd Entrance Exam admit card 2022 are registration number and password. DU BEd Entrance Exam admit card mentions candidates personal details, DU BEd Entrance Exam exam centre, exam day details and important instructions. The DU BEd Entrance Exam 2022 admit card is an important document. Applicants are not allowed to appear for the examination without the admit card. Applicants appearing for the DU BEd Entrance Exam exam must carry one valid ID proof along with the admit card. In case of any discrepancy in the DU BEd Entrance Exam admit card 2022, candidates must contact the exam conducting authority atleast one week before the commencement of the exam.

The organiser has released DU BEd Entrance Exam admit card 2022 for on admicarddate. Candidates can download their DU BEd Entrance Exam 2022 admit card using the direct link provided below. DU BEd Entrance Exam 2022 Admit card can also be downloaded from the official website officialsite. organiser has activated 3 DU BEd Entrance Exam admit card 2022 download link and the same is provided here. To download the hall ticket, candidates have to login on the official website using their application number and date of birth.

Must Read

DU BEd Entrance Exam Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus DU BEd Entrance Exam Syllabus PDF
Website officialsite

Important Dates of DU BEd Entrance Exam Admit Card 2022

The concerned authorities have announced DU BEd Entrance Exam admit card date 2022 on the official website of the organiser. DU BEd Entrance Exam 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

DU BEd Entrance Exam 2022 Admit Card Dates

Events Dates
DU BEd Entrance Exam Application Process applicationstart to applicationlast
Application correction dates August 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022 admitcarddate
DU BEd Entrance Exam Exam 2022 examdate

DU BEd Entrance Exam Admit Card 2022

Candidates will be able to download the DU BEd Entrance Exam admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their DU BEd Entrance Exam 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the DU BEd Entrance Exam exam centres without a valid admit card of DU BEd Entrance Exam 2022.

DU BEd Entrance Exam Admit Card 2022 Download Steps

Candidates can refer to the following steps to download the admit card of DU BEd Entrance Exam 2022-

  1. Visit officialsite
  2. Click on the “Admit Card” link.
  3. DU BEd Entrance Exam 2022 Candidate Portal will be displayed on the screen.
  4. Enter registration number, date of birth and mobile number.
  5. Click on ‘Login”.
  6. DU BEd Entrance Exam admit card 2022 will be displayed on the screen.
  7. Download the admit card and take a printout.

Discrepancies in DU BEd Entrance Exam Admit Card 2022

If any of the candidates are unable to download the DU BEd Entrance Exam admit card 2022 from the DU BEd Entrance Exam official website. Or candidates find any error in the details provided in DU BEd Entrance Exam admit card 2022, they should contact the authorities. Also, after downloading the DU BEd Entrance Exam 2022 admit card, if any candidate finds some error in the details provided in the same like a mismatch of the photograph, spelling mistakes in name, etc., there should not be much delay and candidates should contact the official helpline undermentioned:

Details provided in DU BEd Entrance Exam admit card 2022

Candidates will find the information given below in the DU BEd Entrance Exam 2022 admit card:

  • Candidate’s name
  • DU BEd Entrance Exam attempt
  • DU BEd Entrance Exam exam date and time
  • Name and address of DU BEd Entrance Exam 2022 exam centre
  • Exam centre reporting time
  • Signature of the Registrar (COA)
  • Gender of candidate
  • Name of the candidate’s parents
  • Date of birth
  • DU BEd Entrance Exam Application number
  • Candidate’s Signature
  • Roll number
  • Photograph
  • PwD status

Frequently Asked Question

Ques 1: When DU BEd Entrance Exam 2022 Admit Card will be available?

Ans: DU BEd Entrance Exam 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the DU BEd Entrance Exam 2022 Admit Card?

Ans: DU BEd Entrance Exam admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download DU BEd Entrance Exam 2022 admit card?

Ans: The admit card will be made available on the official website of DU BEd Entrance Exam. Candidates can download their admit cards by log in to their registered accounts and entering their application number, password and security code.

Ques 4: Where can I find the DU BEd Entrance Exam admit card?

Answer: The authorities shall release DU BEd Entrance Exam admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my DU BEd Entrance Exam admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your DU BEd Entrance Exam Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • DU BEd Entrance Exam Paper/ Code

Ques 6: What documents should I carry to the exam centre with the DU BEd Entrance Exam admit card 2022?

Answer: Candidates must carry their DU BEd Entrance Exam 2022 admit card and valid Id proof (Aadhaar, School ID, Driving License, Voter ID, Passport, PAN Card) to the exam centre.

Ques 7 : I forgot my DU BEd Entrance Exam 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their DU BEd Entrance Exam application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in DU BEd Entrance Exam 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in DU BEd Entrance Exam admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, DU BEd Entrance Exam 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, DU BEd Entrance Exam 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the DU BEd Entrance Exam to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my DU BEd Entrance Exam 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the DU BEd Entrance Exam admit card safe as the scores of DU BEd Entrance Exam will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the DU BEd Entrance Exam Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their DU BEd Entrance Exam Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my DU BEd Entrance Exam admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download DU BEd Entrance Exam 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the DU BEd Entrance Exam exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article