DUCET Admit Card 2022 – Hall Ticket and Exam Center

By - | Last Updated - January 13, 2022

Syllabus Eligibility Criteria Important Dates Admit Card Overview

DUCET Admit Card 2022- organiser will release the DUCET admit card 2022 at officialsite. Candidates will be able to download their DUCET admit card 2022 by logging in to the candidate portal using registration number, date of birth and mobile number.

DUCET Admit card

Candidates will need their registration number and security code for DUCET admit card 2022 download. Candidates will find important details like DUCET exam date and time, exam centre address, etc. in DUCET admit card 2022. For more details on DUCET admit card 2022, check the complete article below.

organiser has announced DUCET 2022 admit card release date. The authorities will release DUCET admit card 2022 on admitcarddate. DUCET 2022 exam is scheduled to be held on examdate. Registered candidates will be able to check and download the admit card of DUCET 2022 from the official website. To check DUCET admit card, the candidates will be required to log in using their registration number and password. Details regarding the allotted exam venue, date, timings and more will be released through the DUCET 2022 admit card. Since the admit card is an important document, the candidates are advised to keep it safe till the DUCET 2022 admission process is over.

Must Read

DUCET Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus DUCET Syllabus PDF
Website officialsite

DUCET Admit Card 2022 – Important Dates

Candidates must check the DUCET exam date 2022 to keep track of all the events related to the exam. For more details, candidates can check the table given below.

DUCET Admit Card Date 2022

Events Dates
Slot Booking of DUCET 2022 To be notified
Release of DUCET Hall Ticket To be notified
DUCET 2022 Examination To be notified

DUCET Admit Card 2022

Candidates will be able to download the DUCET admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their DUCET 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the DUCET exam centres without a valid admit card of DUCET 2022.

How TO Download DUCET Admit Card 2022

Candidates who submitted the DUCET application form before last date will be issued their admit cards online through the official website. The DUCET 2022 admit card shall contain various important details including exam day guidelines for the candidates. It is an important document to be mandatorily carried at the exam centre for verification purposes. Candidates may find the process of downloading the same below.

Steps to DUCET Admit Card 2022 download

  1. Visit the DUCET official website at vyapam.cgstate.gov.in
  2. Click on the link to DUCET 2022
  3. Here, click on the link to DUCET admit card 2022 download
  4. Candidates will have to enter their registration number and security code in the section provided
  5. DUCET admit card 2022 shall appear on the screen.

Discrepancies in DUCET Admit Card 2022

Students must go through the details mentioned in their DUCET admit card 2022. In case of any discrepancies, candidates must immediately contact the university for rectification. The possible mistakes in DUCET admit card could be:

  • Incorrect Name
  • Spelling error in your name or in your parent’s name.
  • Wrong date of birth
  • Wrong subjects mentioned
  • The signature should be below the photograph

In case any incorrect detail is mentioned in DUCET admit card, the candidate must contact the university through any of the communication channels mentioned below:

DUCET 2022 Admit Card – Details mentioned

Candidates should always verify the information provided on the DUCET admit card 2022. Given below are the relevant details that will be mentioned in the DUCETs admit card 2022:

  • Candidate’s name
  • Candidate’s father’s name
  • Gender of the candidate
  • Date of birth
  • Category
  • Photograph of the candidate
  • Candidate’s signature
  • His/ her state of eligibility
  • Candidate’s DUCET 2022 roll number
  • Date and time of examination (along with shift)
  • Venue of examination
  • Test centre number
  • Reporting and gate closing time

Frequently Asked Question

Ques 1: When DUCET 2022 Admit Card will be available?

Ans: DUCET 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the DUCET 2022 Admit Card?

Ans: DUCET admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download DUCET 2022 admit card?

Ans: The admit card will be made available on the official website of DUCET. Candidates can download their admit cards by log in to their registered accounts and entering their application number, password and security code.

Ques 4: Where can I find the DUCET admit card?

Answer: The authorities shall release DUCET admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my DUCET admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your DUCET Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • DUCET Paper/ Code

Ques 6: What documents should I carry to the exam centre with the DUCET admit card 2022?

Answer: Candidates must carry their DUCET 2022 admit card and valid Id proof (Aadhaar, School ID, Driving License, Voter ID, Passport, PAN Card) to the exam centre.

Ques 7 : I forgot my DUCET 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their DUCET application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in DUCET 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in DUCET admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, DUCET 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, DUCET 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the DUCET to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my DUCET 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the DUCET admit card safe as the scores of DUCET will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the DUCET Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their DUCET Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my DUCET admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download DUCET 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the DUCET exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article