GATE Admit Card

GATE Admit Card 2022 – organiser will release GATE 2022 admit card for the third test at officialsite. The direct link to download GATE 2022 admit card will be provided here. Candidates need their GATE 2022 application form number and password for downloading GATE admit card 2022.

GATE Admit card

Information regarding the GATE 2022 exam centre will also be available in the GATE 2022 admit card. To download the GATE admit card, candidates will need to enter their GATE 2022 enrollment ID and password. GATE exam admit card 2022 is a mandatory document as no candidate will be allowed to appear for GATE exam without it. Read the full article to know all the important details related to the GATE admit card 2022.

organiser will release GATE 2022 admit card on the official website – officialsite. Registered candidates will be able to access the GATE admit card for their respective course in online mode. To download GATE 2022 admit card, the candidates will have to log in using their application form and date of birth. Details regarding the allotted centre, exam date, timings and more will be available through GATE 2022 admit card. It is to be noted that no candidate will be allowed to appear at the GATE 2022 exam centre without the admit card. Therefore, the candidates are advised to download and keep the GATE 2022 admit card safely. Read the full article to know more about GATE 2022 Admit Card.

GATE Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus GATE Syllabus PDF
Website officialsite

Important Dates of GATE Admit Card 2022

The concerned authorities have announced GATE admit card date 2022 on the official website of the organiser. GATE 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

GATE 2022 Admit Card Dates

Events Dates
GATE Application Process applicationstart to applicationlast
Application correction dates August 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022 admitcarddate
GATE Exam 2022 examdate

GATE Admit Card 2022

The authorities will release the GATE admit card 2022 online on the official website for the third session. The GATE admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for GATE 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading GATE hall ticket 2022:

GATE Admit Card 2022 Download Steps

Candidates can refer to the following steps to download the admit card of GATE 2022-

  1. Visit officialsite
  2. Click on the “Admit Card” link.
  3. GATE 2022 Candidate Portal will be displayed on the screen.
  4. Enter registration number, date of birth and mobile number.
  5. Click on ‘Login”.
  6. GATE admit card 2022 will be displayed on the screen.
  7. Download the admit card and take a printout.

Discrepancies in GATE Admit Card 2022

If any of the candidates are unable to download the GATE admit card 2022 from the GATE official website. Or candidates find any error in the details provided in GATE admit card 2022, they should contact the authorities. Also, after downloading the GATE 2022 admit card, if any candidate finds some error in the details provided in the same like a mismatch of the photograph, spelling mistakes in name, etc., there should not be much delay and candidates should contact the official helpline undermentioned:

GATE 2022 Admit Card – Details mentioned

Candidates should always verify the information provided on the GATE admit card 2022. Given below are the relevant details that will be mentioned in the GATEs admit card 2022:

  • Candidate’s name
  • Candidate’s father’s name
  • Gender of the candidate
  • Date of birth
  • Category
  • Photograph of the candidate
  • Candidate’s signature
  • His/ her state of eligibility
  • Candidate’s GATE 2022 roll number
  • Date and time of examination (along with shift)
  • Venue of examination
  • Test centre number
  • Reporting and gate closing time

Frequently Asked Question

Ques 1: When GATE 2022 Admit Card will be available?

Ans: GATE 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the GATE 2022 Admit Card?

Ans: GATE admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the GATE 2022 admit card?

Answer: Candidates can download the GATE admit card 2022 at imu.edu.in using their User Id and password.

Ques 4: Where can I find the GATE admit card?

Answer: The authorities shall release GATE admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What are the details mentioned in the admit card of GATE 2022?

Answer: The GATE admit card 2022 will include details like Name, date of birth, roll number, gender, application number, examination date and time, exam centre details, photograph and signature.

Ques 6: What do I need to carry to the GATE exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the GATE exam centre.

Ques 7 : I forgot my GATE 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their GATE application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in GATE 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in GATE admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, GATE 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, GATE 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the GATE to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my GATE 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the GATE admit card safe as the scores of GATE will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the GATE Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their GATE Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my GATE admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download GATE 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the GATE exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized