GCET Admit Card

GCET Admit Card 2022 – organiser will release the GCET 2022 admit card at the official website. Candidates who filled the application form can download the GCET admit card through candidate login. Candidates first need to complete GCET slot booking 2022 to download the admit card.

GCET Admit card

It must be noted that the admit card of GCET 2022 is an important document and no candidate will be allowed to appear for the exam without a valid admit card. Candidates will also be intimated about the release of GCET hall ticket through email/SMS. GCET will be conducted as a computer-based exam across the country. Read the full article to know more about the GCET admit card, important dates, steps to download admit card, exam day guidelines and much more.

The organiser has released GCET admit card 2022 for on admicarddate. Candidates can download their GCET 2022 admit card using the direct link provided below. GCET 2022 Admit card can also be downloaded from the official website officialsite. organiser has activated 3 GCET admit card 2022 download link and the same is provided here. To download the hall ticket, candidates have to login on the official website using their application number and date of birth.

GCET Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus GCET Syllabus PDF
Website officialsite

GCET Admit Card 2022 Date

organiser will release the GCET 2022 admit card date. Candidates can check the tentative admit card release date for GCET 2022 in the given table

GCET Admit Card Date

Events GCET 2022 Date
GCET 2022 Admit Card Released Date admitcarddate
GCET 2022 Exam Date examdate
Declaration of Result resultdate

GCET Admit Card 2022

The authorities will release the GCET admit card 2022 online on the official website for the third session. The GCET admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for GCET 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading GCET hall ticket 2022:

GCET Admit Card 2022 Download Steps

Candidates can refer to the following steps to download the admit card of GCET 2022-

  1. Visit officialsite
  2. Click on the “Admit Card” link.
  3. GCET 2022 Candidate Portal will be displayed on the screen.
  4. Enter registration number, date of birth and mobile number.
  5. Click on ‘Login”.
  6. GCET admit card 2022 will be displayed on the screen.
  7. Download the admit card and take a printout.

Corrections in GCET 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of GCET. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

Details Mentioned in GCET Admit Card 2022

  • Name of the candidate
  • Roll number for GCET exam 2022
  • Candidate’s photograph
  • Signature of the candidate
  • Time and date of exam
  • Name and address of GCET exam centre

Frequently Asked Question

Ques 1: When GCET 2022 Admit Card will be available?

Ans: GCET 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the GCET 2022 Admit Card?

Ans: GCET admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download GCET admit card 2022?

Answer: Candidates have to visit GCET official website at officialsite and login using their application number and password to download GCET hall ticket 2022.

Ques 4: Where can I find the GCET admit card?

Answer: The authorities shall release GCET admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What are the details mentioned in the admit card of GCET 2022?

Answer: The GCET admit card 2022 will include details like Name, date of birth, roll number, gender, application number, examination date and time, exam centre details, photograph and signature.

Ques 6: What do I need to carry to the GCET exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the GCET exam centre.

Ques 7 : I forgot my GCET 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their GCET application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in GCET 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in GCET admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, GCET 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, GCET 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the GCET to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my GCET 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the GCET admit card safe as the scores of GCET will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for GCET admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading GCET admit card.

Ques 12: When will I receive my GCET admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download GCET 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the GCET exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized