GPAT Admit Card

By - | Last Updated - August 24, 2021

GPAT Admit Card 2022 – organiser will release the GPAT 2022 admit card at the official website. Candidates who filled the application form can download the GPAT admit card through candidate login. Candidates first need to complete GPAT slot booking 2022 to download the admit card.

GPAT Admit card

Candidates will need their registration number and security code for GPAT admit card 2022 download. Candidates will find important details like GPAT exam date and time, exam centre address, etc. in GPAT admit card 2022. For more details on GPAT admit card 2022, check the complete article below.

GPAT 2022 Admit Card will be released in the first week of April 2022 on the official website. Candidates required to application number and password. It is university level exam which conducts once in a year to offers admission in various undergraduate and postgraduate programmes. Admit card for the examination will be available on the online mode only. Candidates are advised to carry admit card hard copy with them at the examination hall. Candidates get all the details related to GPAT Admit card in the given article.

Must Read

GPAT Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus GPAT Syllabus PDF
Website officialsite

Important Dates of GPAT Admit Card 2022

The concerned authorities have announced GPAT admit card date 2022 on the official website of the organiser. GPAT 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

GPAT 2022 Admit Card Dates

Events Dates
GPAT Application Process applicationstart to applicationlast
Application correction dates August 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022 admitcarddate
GPAT Exam 2022 examdate

GPAT Admit Card 2022

Candidates will be able to download the GPAT admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their GPAT 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the GPAT exam centres without a valid admit card of GPAT 2022.

How TO Download GPAT Admit Card 2022

Candidates who submitted the GPAT application form before last date will be issued their admit cards online through the official website. The GPAT 2022 admit card shall contain various important details including exam day guidelines for the candidates. It is an important document to be mandatorily carried at the exam centre for verification purposes. Candidates may find the process of downloading the same below.

Steps to GPAT Admit Card 2022 download

  1. Visit the GPAT official website at vyapam.cgstate.gov.in
  2. Click on the link to GPAT 2022
  3. Here, click on the link to GPAT admit card 2022 download
  4. Candidates will have to enter their registration number and security code in the section provided
  5. GPAT admit card 2022 shall appear on the screen.

Corrections in GPAT 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of GPAT. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

GPAT 2022 Admit Card – Details mentioned

The GPAT admit card will have the following details mentioned on it:

  • Candidate’s Name
  • Registration number
  • GPAT 2022 paper code
  • Examination centre code
  • Name and address of the exam centre
  • Date and day of the exam
  • Examination Timings
  • Candidate’s Photograph and Signature
  • Signature of GPAT organizing chairman
  • Examination Day Instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When GPAT 2022 Admit Card will be available?

Ans: GPAT 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the GPAT 2022 Admit Card?

Ans: GPAT admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the GPAT 2022 admit card?

Answer: Candidates can download their GPAT admit card 2022 through the official website officialsite by entering their registration number, date of birth and mobile number.

Ques 4: Where can I find the GPAT admit card?

Answer: The authorities shall release GPAT admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What details will be mentioned in the admit card of GPAT 2022?

Answer: The GPAT admit card will bear the following details of the candidate: Name, Roll number, photograph, signature, date of birth, address for correspondence and category.

Ques 6: What else do I need to carry along with the admit card of GPAT 2022?

Answer: It is mandatory to carry a valid photo ID along with the admit card.

Ques 7 : I forgot my GPAT 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their GPAT application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in GPAT 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in GPAT admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, GPAT 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, GPAT 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the GPAT to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my GPAT 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the GPAT admit card safe as the scores of GPAT will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the GPAT Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their GPAT Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my GPAT admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download GPAT 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the GPAT exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article