HPU BEd Admit Card

By - | Last Updated - August 24, 2021

HPU BEd Admit Card 2022- organiser will release the HPU BEd admit card 2022 at officialsite. Candidates will be able to download their HPU BEd admit card 2022 by logging in to the candidate portal using registration number, date of birth and mobile number.

HPU BEd Admit card

Candidates registered for HPU BEd exam have to carry their admit card on the date of exam for identification. The hall tickets are different for both attempts of HPU BEd 2022. Details regarding the allotted HPU BEd exam centre 2022 will be available in the HPU BEd hall ticket 2022.

organiser will release the HPU BEd 2022 admit card on the official website. The official HPU BEd 2022 admit card date will be announced soon. Registered candidates will be required to complete the slot booking process to download the HPU BEd 2022 admit card. Details such as the allotted exam date. timings, instructions to follow and more will be available on the HPU BEd 2022 admit card. Without the HPU BEd admit card, the candidates will not be allowed to attempt the entrance examination. Read the full article to know more details about HPU BEd 2022 Admit Card.

Must Read

HPU BEd Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus HPU BEd Syllabus PDF
Website officialsite

Important Dates of HPU BEd Admit Card 2022

The concerned authorities have announced HPU BEd admit card date 2022 on the official website of the organiser. HPU BEd 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

HPU BEd 2022 Admit Card Dates

Events Dates
HPU BEd Application Process applicationstart to applicationlast
Application correction dates August 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022 admitcarddate
HPU BEd Exam 2022 examdate

HPU BEd Admit Card 2022

The authorities will release the HPU BEd admit card 2022 online on the official website for the third session. The HPU BEd admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for HPU BEd 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading HPU BEd hall ticket 2022:

How to Download HPU BEd Admit Card 2022?

HPU BEd Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your HPU BEd Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download HPU BEd Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

Discrepancies in HPU BEd Admit Card 2022

If any of the candidates are unable to download the HPU BEd admit card 2022 from the HPU BEd official website. Or candidates find any error in the details provided in HPU BEd admit card 2022, they should contact the authorities. Also, after downloading the HPU BEd 2022 admit card, if any candidate finds some error in the details provided in the same like a mismatch of the photograph, spelling mistakes in name, etc., there should not be much delay and candidates should contact the official helpline undermentioned:

HPU BEd 2022 Admit Card – Details mentioned

The HPU BEd admit card will have the following details mentioned on it:

  • Candidate’s Name
  • Registration number
  • HPU BEd 2022 paper code
  • Examination centre code
  • Name and address of the exam centre
  • Date and day of the exam
  • Examination Timings
  • Candidate’s Photograph and Signature
  • Signature of HPU BEd organizing chairman
  • Examination Day Instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When HPU BEd 2022 Admit Card will be available?

Ans: HPU BEd 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the HPU BEd 2022 Admit Card?

Ans: HPU BEd admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download HPU BEd admit card 2022?

Answer: Candidates have to visit HPU BEd official website at officialsite and login using their application number and password to download HPU BEd hall ticket 2022.

Ques 4: Where can I find the HPU BEd admit card?

Answer: The authorities shall release HPU BEd admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What are the details mentioned in the admit card of HPU BEd 2022?

Answer: The HPU BEd admit card 2022 will include details like Name, date of birth, roll number, gender, application number, examination date and time, exam centre details, photograph and signature.

Ques 6: What else do I need to carry along with the admit card of HPU BEd 2022?

Answer: It is mandatory to carry a valid photo ID along with the admit card.

Ques 7 : I forgot my HPU BEd 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their HPU BEd application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in HPU BEd 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in HPU BEd admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, HPU BEd 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, HPU BEd 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the HPU BEd to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my HPU BEd 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the HPU BEd admit card safe as the scores of HPU BEd will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for HPU BEd admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading HPU BEd admit card.

Ques 12: When will I receive my HPU BEd admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download HPU BEd 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the HPU BEd exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article