IELTS Admit Card 2022 – Download Hall Ticket, Exam Date

By - | Last Updated - August 24, 2021

IELTS Admit Card 2022- organiser will release the IELTS admit card 2022 at officialsite. Candidates will be able to download their IELTS admit card 2022 by logging in to the candidate portal using registration number, date of birth and mobile number.

IELTS Admit card

Candidates registered for IELTS exam have to carry their admit card on the date of exam for identification. The hall tickets are different for both attempts of IELTS 2022. Details regarding the allotted IELTS exam centre 2022 will be available in the IELTS hall ticket 2022.

organiser will release IELTS admit card 2022 tentatively in third week of August. IELTS 2022 admit card will be available online on the IELTS 2022 official website. IELTS hall ticket 2022 release date has not been announced but it is expected to be available tentatively in third week of August. For IELTS 2022 admit card download, candidates will be required to login on the official website using their application number and password.

Must Read

IELTS Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus IELTS Syllabus PDF
Website officialsite

IELTS Admit Card 2022 – Important Dates

Candidates must check the IELTS exam date 2022 to keep track of all the events related to the exam. For more details, candidates can check the table given below.

IELTS Admit Card Date 2022

Events Dates
Slot Booking of IELTS 2022 To be notified
Release of IELTS Hall Ticket To be notified
IELTS 2022 Examination To be notified

IELTS Admit Card 2022

Candidates will be able to download the IELTS admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their IELTS 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the IELTS exam centres without a valid admit card of IELTS 2022.

How to Download IELTS Admit Card 2022?

IELTS Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your IELTS Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download IELTS Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

Discrepancies in IELTS Admit Card 2022

Students must go through the details mentioned in their IELTS admit card 2022. In case of any discrepancies, candidates must immediately contact the university for rectification. The possible mistakes in IELTS admit card could be:

  • Incorrect Name
  • Spelling error in your name or in your parent’s name.
  • Wrong date of birth
  • Wrong subjects mentioned
  • The signature should be below the photograph

In case any incorrect detail is mentioned in IELTS admit card, the candidate must contact the university through any of the communication channels mentioned below:

IELTS 2022 Admit Card – Details mentioned

Candidates should always verify the information provided on the IELTS admit card 2022. Given below are the relevant details that will be mentioned in the IELTSs admit card 2022:

  • Candidate’s name
  • Candidate’s father’s name
  • Gender of the candidate
  • Date of birth
  • Category
  • Photograph of the candidate
  • Candidate’s signature
  • His/ her state of eligibility
  • Candidate’s IELTS 2022 roll number
  • Date and time of examination (along with shift)
  • Venue of examination
  • Test centre number
  • Reporting and gate closing time

Frequently Asked Question

Ques 1: When IELTS 2022 Admit Card will be available?

Ans: IELTS 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the IELTS 2022 Admit Card?

Ans: IELTS admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the IELTS 2022 admit card?

Answer: Candidates can download their IELTS admit card 2022 through the official website officialsite by entering their registration number, date of birth and mobile number.

Ques 4: Where can I find the IELTS admit card?

Answer: The authorities shall release IELTS admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What details will be mentioned in the admit card of IELTS 2022?

Answer: The IELTS admit card will bear the following details of the candidate: Name, Roll number, photograph, signature, date of birth, address for correspondence and category.

Ques 6: What documents should I carry to the exam centre with the IELTS admit card 2022?

Answer: Candidates must carry their IELTS 2022 admit card and valid Id proof (Aadhaar, School ID, Driving License, Voter ID, Passport, PAN Card) to the exam centre.

Ques 7 : I forgot my IELTS 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their IELTS application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in IELTS 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in IELTS admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, IELTS 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, IELTS 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the IELTS to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my IELTS 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the IELTS admit card safe as the scores of IELTS will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for IELTS admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading IELTS admit card.

Ques 12: When will I receive my IELTS admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download IELTS 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the IELTS exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article