IGNOU BEd Entrance Test Admit Card

IGNOU BEd Entrance Test Admit Card 2022- organiser had released the IGNOU BEd Entrance Test 2022 admit card on admitcarddate for re-exam of candidates opted for change in exam date/slot due to any clashes. Earlier, IGNOU BEd Entrance Test admit card 2022 for all other candidates was released on July 17. Candidates can download the IGNOU BEd Entrance Test hall ticket 2022 by logging into the IGNOU BEd Entrance Test web portal using the application number and password.

IGNOU BEd Entrance Test Admit card

Candidates registered for IGNOU BEd Entrance Test exam have to carry their admit card on the date of exam for identification. The hall tickets are different for both attempts of IGNOU BEd Entrance Test 2022. Details regarding the allotted IGNOU BEd Entrance Test exam centre 2022 will be available in the IGNOU BEd Entrance Test hall ticket 2022.

The organiser has released IGNOU BEd Entrance Test admit card 2022 for on admicarddate. Candidates can download their IGNOU BEd Entrance Test 2022 admit card using the direct link provided below. IGNOU BEd Entrance Test 2022 Admit card can also be downloaded from the official website officialsite. organiser has activated 3 IGNOU BEd Entrance Test admit card 2022 download link and the same is provided here. To download the hall ticket, candidates have to login on the official website using their application number and date of birth.

IGNOU BEd Entrance Test Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus IGNOU BEd Entrance Test Syllabus PDF
Website officialsite

IGNOU BEd Entrance Test Admit Card 2022 Date (Session 4)

The IGNOU BEd Entrance Test 2022 admit card date is released. The IGNOU BEd Entrance Test admit card 2022 release date and time are given below.

IGNOU BEd Entrance Test Admit Card 2022 Date

Particulars Details
IGNOU BEd Entrance Test admit card 2022 release date To be notified
Last date to download IGNOU BEd Entrance Test admit card To be notified
IGNOU BEd Entrance Test 2022 exam date examdate

IGNOU BEd Entrance Test Admit Card 2022

Candidates will be able to download the IGNOU BEd Entrance Test admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their IGNOU BEd Entrance Test 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the IGNOU BEd Entrance Test exam centres without a valid admit card of IGNOU BEd Entrance Test 2022.

How TO Download IGNOU BEd Entrance Test Admit Card 2022

Candidates who submitted the IGNOU BEd Entrance Test application form before last date will be issued their admit cards online through the official website. The IGNOU BEd Entrance Test 2022 admit card shall contain various important details including exam day guidelines for the candidates. It is an important document to be mandatorily carried at the exam centre for verification purposes. Candidates may find the process of downloading the same below.

Steps to IGNOU BEd Entrance Test Admit Card 2022 download

  1. Visit the IGNOU BEd Entrance Test official website at vyapam.cgstate.gov.in
  2. Click on the link to IGNOU BEd Entrance Test 2022
  3. Here, click on the link to IGNOU BEd Entrance Test admit card 2022 download
  4. Candidates will have to enter their registration number and security code in the section provided
  5. IGNOU BEd Entrance Test admit card 2022 shall appear on the screen.

Discrepancies in IGNOU BEd Entrance Test Admit Card 2022

If any of the candidates are unable to download the IGNOU BEd Entrance Test admit card 2022 from the IGNOU BEd Entrance Test official website. Or candidates find any error in the details provided in IGNOU BEd Entrance Test admit card 2022, they should contact the authorities. Also, after downloading the IGNOU BEd Entrance Test 2022 admit card, if any candidate finds some error in the details provided in the same like a mismatch of the photograph, spelling mistakes in name, etc., there should not be much delay and candidates should contact the official helpline undermentioned:

Details Mentioned on IGNOU BEd Entrance Test Admit Card 2022

Once the candidates have downloaded their admit card, they must make sure to check the details mentioned in the document. Any discrepancy in IGNOU BEd Entrance Test admit card can lead to the cancellation of candidature. The following details will be mentioned in your IGNOU BEd Entrance Test admit card:

Candidate’s name Photograph and Signature
Application number Exam Center
Test date Exam center/venue address
Timings of the exam Subject Opted for Part IV of IGNOU BEd Entrance Test 2022
Signature and photograph of the examinee IGNOU BEd Entrance Test 2022 exam instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When IGNOU BEd Entrance Test 2022 Admit Card will be available?

Ans: IGNOU BEd Entrance Test 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the IGNOU BEd Entrance Test 2022 Admit Card?

Ans: IGNOU BEd Entrance Test admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download IGNOU BEd Entrance Test 2022 admit card?

Ans: The admit card will be made available on the official website of IGNOU BEd Entrance Test. Candidates can download their admit cards by log in to their registered accounts and entering their application number, password and security code.

Ques 4: Where can I find the IGNOU BEd Entrance Test admit card?

Answer: The authorities shall release IGNOU BEd Entrance Test admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What are the details mentioned in the admit card of IGNOU BEd Entrance Test 2022?

Answer: The IGNOU BEd Entrance Test admit card 2022 will include details like Name, date of birth, roll number, gender, application number, examination date and time, exam centre details, photograph and signature.

Ques 6: What do I need to carry to the IGNOU BEd Entrance Test exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the IGNOU BEd Entrance Test exam centre.

Ques 7 : I forgot my IGNOU BEd Entrance Test 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their IGNOU BEd Entrance Test application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in IGNOU BEd Entrance Test 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in IGNOU BEd Entrance Test admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, IGNOU BEd Entrance Test 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, IGNOU BEd Entrance Test 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the IGNOU BEd Entrance Test to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my IGNOU BEd Entrance Test 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the IGNOU BEd Entrance Test admit card safe as the scores of IGNOU BEd Entrance Test will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the IGNOU BEd Entrance Test Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their IGNOU BEd Entrance Test Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my IGNOU BEd Entrance Test admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download IGNOU BEd Entrance Test 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the IGNOU BEd Entrance Test exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized