IGNOU OPENNET Admit Card

By - | Last Updated - August 24, 2021

IGNOU OPENNET Admit Card 2022 – organiser will release the IGNOU OPENNET admit card 2022 on admitcarddate. Candidates who have registered for IGNOU OPENNET 2022 will be able to download their admit card from the official website.

IGNOU OPENNET Admit card

The details required to download the IGNOU OPENNET admit card 2022 are registration number and password. IGNOU OPENNET admit card mentions candidates personal details, IGNOU OPENNET exam centre, exam day details and important instructions. The IGNOU OPENNET 2022 admit card is an important document. Applicants are not allowed to appear for the examination without the admit card. Applicants appearing for the IGNOU OPENNET exam must carry one valid ID proof along with the admit card. In case of any discrepancy in the IGNOU OPENNET admit card 2022, candidates must contact the exam conducting authority atleast one week before the commencement of the exam.

organiser has announced IGNOU OPENNET 2022 admit card release date. The authorities will release IGNOU OPENNET admit card 2022 on admitcarddate. IGNOU OPENNET 2022 exam is scheduled to be held on examdate. Registered candidates will be able to check and download the admit card of IGNOU OPENNET 2022 from the official website. To check IGNOU OPENNET admit card, the candidates will be required to log in using their registration number and password. Details regarding the allotted exam venue, date, timings and more will be released through the IGNOU OPENNET 2022 admit card. Since the admit card is an important document, the candidates are advised to keep it safe till the IGNOU OPENNET 2022 admission process is over.

Must Read

IGNOU OPENNET Admit Card 2022 – Highlights

Authority nameorganiser
Exam nameexamfullname
Application started onapplicationstart
Last date to applyapplicationlast
Admit card modeOnline
Admit cardReleased
Exam dateexamdate
SyllabusIGNOU OPENNET Syllabus PDF
Websiteofficialsite

Important Dates of IGNOU OPENNET Admit Card 2022

The concerned authorities have announced IGNOU OPENNET admit card date 2022 on the official website of the organiser. IGNOU OPENNET 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

IGNOU OPENNET 2022 Admit Card Dates

EventsDates
IGNOU OPENNET Application Processapplicationstart to applicationlast
Application correction datesAugust 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022admitcarddate
IGNOU OPENNET Exam 2022examdate

IGNOU OPENNET Admit Card 2022

The authorities will release the IGNOU OPENNET admit card 2022 online on the official website for the third session. The IGNOU OPENNET admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for IGNOU OPENNET 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading IGNOU OPENNET hall ticket 2022:

How to Download IGNOU OPENNET Admit Card 2022?

IGNOU OPENNET Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your IGNOU OPENNET Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download IGNOU OPENNET Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

Corrections in IGNOU OPENNET 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of IGNOU OPENNET. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

IGNOU OPENNET 2022 Admit Card – Details mentioned

Candidates should always verify the information provided on the IGNOU OPENNET admit card 2022. Given below are the relevant details that will be mentioned in the IGNOU OPENNETs admit card 2022:

  • Candidate’s name
  • Candidate’s father’s name
  • Gender of the candidate
  • Date of birth
  • Category
  • Photograph of the candidate
  • Candidate’s signature
  • His/ her state of eligibility
  • Candidate’s IGNOU OPENNET 2022 roll number
  • Date and time of examination (along with shift)
  • Venue of examination
  • Test centre number
  • Reporting and gate closing time

Frequently Asked Question

Ques 1: When IGNOU OPENNET 2022 Admit Card will be available?

Ans: IGNOU OPENNET 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the IGNOU OPENNET 2022 Admit Card?

Ans: IGNOU OPENNET admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download IGNOU OPENNET admit card 2022?

Answer: Candidates have to visit IGNOU OPENNET official website at officialsite and login using their application number and password to download IGNOU OPENNET hall ticket 2022.

Ques 4: Where can I find the IGNOU OPENNET admit card?

Answer: The authorities shall release IGNOU OPENNET admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What are the details mentioned in the admit card of IGNOU OPENNET 2022?

Answer: The IGNOU OPENNET admit card 2022 will include details like Name, date of birth, roll number, gender, application number, examination date and time, exam centre details, photograph and signature.

Ques 6: What do I need to carry to the IGNOU OPENNET exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the IGNOU OPENNET exam centre.

Ques 7 : I forgot my IGNOU OPENNET 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their IGNOU OPENNET application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in IGNOU OPENNET 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in IGNOU OPENNET admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, IGNOU OPENNET 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, IGNOU OPENNET 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the IGNOU OPENNET to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my IGNOU OPENNET 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the IGNOU OPENNET admit card safe as the scores of IGNOU OPENNET will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for IGNOU OPENNET admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading IGNOU OPENNET admit card.

Ques 12: When will I receive my IGNOU OPENNET admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download IGNOU OPENNET 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the IGNOU OPENNET exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article