IIFT Admit Card

IIFT Admit Card 2022 – organiser will release the IIFT admit card 2022 on admitcarddate. Candidates who have registered for IIFT 2022 will be able to download their admit card from the official website.

IIFT Admit card

It must be noted that the admit card of IIFT 2022 is an important document and no candidate will be allowed to appear for the exam without a valid admit card. Candidates will also be intimated about the release of IIFT hall ticket through email/SMS. IIFT will be conducted as a computer-based exam across the country. Read the full article to know more about the IIFT admit card, important dates, steps to download admit card, exam day guidelines and much more.

organiser will release IIFT 2022 admit card on the official website – officialsite. Registered candidates will be able to access the IIFT admit card for their respective course in online mode. To download IIFT 2022 admit card, the candidates will have to log in using their application form and date of birth. Details regarding the allotted centre, exam date, timings and more will be available through IIFT 2022 admit card. It is to be noted that no candidate will be allowed to appear at the IIFT 2022 exam centre without the admit card. Therefore, the candidates are advised to download and keep the IIFT 2022 admit card safely. Read the full article to know more about IIFT 2022 Admit Card.

IIFT Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus IIFT Syllabus PDF
Website officialsite

IIFT Admit Card 2022 Date

organiser will release the IIFT 2022 admit card date. Candidates can check the tentative admit card release date for IIFT 2022 in the given table

IIFT Admit Card Date

Events IIFT 2022 Date
IIFT 2022 Admit Card Released Date admitcarddate
IIFT 2022 Exam Date examdate
Declaration of Result resultdate

IIFT Admit Card 2022

The authorities will release the IIFT admit card 2022 online on the official website for the third session. The IIFT admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for IIFT 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading IIFT hall ticket 2022:

How to download the IIFT admit card 2022?

  1. Visit the official website at officialsite
  2. Click on the link to IIFT login
  3. The candidate login portal will appear on screen. Enter IIFT 2022 application number and password
  4. There will be a tab reflecting ‘IIFT admit card’, click on it
  5. IIFT 2022 hall ticket shall appear on the screen
  6. Download the same and take a print out for future reference.

The discrepancy in IIFT Admit Card 2022

Candidates are advised to check all the details mentioned in the IIFT admit card 2022 carefully and contact the Chairman, IIFT 2022 of the respective authority in case of any discrepancy. Candidates can also contact the Chairman of Board in case of any problem in downloading the IIFT admit card 2022.

IIFT 2022 Admit Card – Details mentioned

Candidates should always verify the information provided on the IIFT admit card 2022. Given below are the relevant details that will be mentioned in the IIFTs admit card 2022:

  • Candidate’s name
  • Candidate’s father’s name
  • Gender of the candidate
  • Date of birth
  • Category
  • Photograph of the candidate
  • Candidate’s signature
  • His/ her state of eligibility
  • Candidate’s IIFT 2022 roll number
  • Date and time of examination (along with shift)
  • Venue of examination
  • Test centre number
  • Reporting and gate closing time

Frequently Asked Question

Ques 1: When IIFT 2022 Admit Card will be available?

Ans: IIFT 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the IIFT 2022 Admit Card?

Ans: IIFT admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download IIFT admit card 2022?

Answer: Candidates have to visit IIFT official website at officialsite and login using their application number and password to download IIFT hall ticket 2022.

Ques 4: Where can I find the IIFT admit card?

Answer: The authorities shall release IIFT admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my IIFT admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your IIFT Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • IIFT Paper/ Code

Ques 6: What documents should I carry to the exam centre with the IIFT admit card 2022?

Answer: Candidates must carry their IIFT 2022 admit card and valid Id proof (Aadhaar, School ID, Driving License, Voter ID, Passport, PAN Card) to the exam centre.

Ques 7 : I forgot my IIFT 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their IIFT application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in IIFT 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in IIFT admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, IIFT 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, IIFT 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the IIFT to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my IIFT 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the IIFT admit card safe as the scores of IIFT will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for IIFT admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading IIFT admit card.

Ques 12: When will I receive my IIFT admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download IIFT 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the IIFT exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized