IISER Admit Card

IISER Admit Card 2022- organiser will release the admit card of IISER 2022 at officialsite. Candidates will be able to download their IISER admit card 2022 by logging into the candidate portal using their User Id and password. IISER admit card will provide the details of the exam date, time and exam centre venue along with the basic details of the candidates.

IISER Admit card

It must be noted that the admit card of IISER 2022 is an important document and no candidate will be allowed to appear for the exam without a valid admit card. Candidates will also be intimated about the release of IISER hall ticket through email/SMS. IISER will be conducted as a computer-based exam across the country. Read the full article to know more about the IISER admit card, important dates, steps to download admit card, exam day guidelines and much more.

organiser will release the IISER 2022 admit card on the official website. The official IISER 2022 admit card date will be announced soon. Registered candidates will be required to complete the slot booking process to download the IISER 2022 admit card. Details such as the allotted exam date. timings, instructions to follow and more will be available on the IISER 2022 admit card. Without the IISER admit card, the candidates will not be allowed to attempt the entrance examination. Read the full article to know more details about IISER 2022 Admit Card.

IISER Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus IISER Syllabus PDF
Website officialsite

Important Dates of IISER Admit Card 2022

The concerned authorities have announced IISER admit card date 2022 on the official website of the organiser. IISER 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

IISER 2022 Admit Card Dates

Events Dates
IISER Application Process applicationstart to applicationlast
Application correction dates August 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022 admitcarddate
IISER Exam 2022 examdate

IISER Admit Card 2022

The authorities will release the IISER admit card 2022 online on the official website for the third session. The IISER admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for IISER 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading IISER hall ticket 2022:

How to download IISER Admit Card 2022?

Candidates will be able to download their IISER 2022 admit card through the official website by logging in to the candidate portal using their credentials. The admit card of IISER 2022 will only be released for the registered candidates. Following steps can be referred to download the admit card.

Steps to download IISER 2022 Admit Card

  1. Visit imu.edu.in
  2. Click on the “Admit Card” link.
  3. Enter User ID and password.
  4. Click on the “Submit” button.
  5. IISER admit card will be displayed on the screen.
  6. Download the admit card and take a printout.

Corrections in IISER 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of IISER. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

Details provided in IISER admit card 2022

Candidates will find the information given below in the IISER 2022 admit card:

  • Candidate’s name
  • IISER attempt
  • IISER exam date and time
  • Name and address of IISER 2022 exam centre
  • Exam centre reporting time
  • Signature of the Registrar (COA)
  • Gender of candidate
  • Name of the candidate’s parents
  • Date of birth
  • IISER Application number
  • Candidate’s Signature
  • Roll number
  • Photograph
  • PwD status

Frequently Asked Question

Ques 1: When IISER 2022 Admit Card will be available?

Ans: IISER 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the IISER 2022 Admit Card?

Ans: IISER admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the IISER 2022 admit card?

Answer: Candidates can download their IISER admit card 2022 through the official website officialsite by entering their registration number, date of birth and mobile number.

Ques 4: Where can I find the IISER admit card?

Answer: The authorities shall release IISER admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my IISER admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your IISER Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • IISER Paper/ Code

Ques 6: What else do I need to carry along with the admit card of IISER 2022?

Answer: It is mandatory to carry a valid photo ID along with the admit card.

Ques 7 : I forgot my IISER 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their IISER application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in IISER 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in IISER admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, IISER 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, IISER 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the IISER to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my IISER 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the IISER admit card safe as the scores of IISER will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the IISER Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their IISER Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my IISER admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download IISER 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the IISER exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.