IPU CET Admit Card

IPU CET Admit Card 2022- organiser has released the admit card of IPU CET 2022 on admitcarddate. The IPU CET 2022 admit card download link is now available at officialsite. Direct link to download organiser IPU CET admit card 2022 is updated on this page. To download the IPU CET 2022 admit card, candidates need to enter their application number and date of birth.

IPU CET Admit card

organiser released the IPU CET admit card 2022 on admitcarddate. The IPU CET admit card date 2022 exam was examdate. organiser had given three links to download the IPU CET 2022 admit card. Note that IPU CETs exam admit card will contain the candidate’s details. exam date, time and exam centre. Without the IPU CET admit card download 2022, no candidate will be allowed inside the exam hall. The IPU CET 2022 exam date has been announced for all the sessions.

organiser will release IPU CET admit card 2022 tentatively in third week of August. IPU CET 2022 admit card will be available online on the IPU CET 2022 official website. IPU CET hall ticket 2022 release date has not been announced but it is expected to be available tentatively in third week of August. For IPU CET 2022 admit card download, candidates will be required to login on the official website using their application number and password.

IPU CET Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus IPU CET Syllabus PDF
Website officialsite

IPU CET Admit Card 2022 – Important Dates

Candidates must check the IPU CET exam date 2022 to keep track of all the events related to the exam. For more details, candidates can check the table given below.

IPU CET Admit Card Date 2022

Events Dates
Slot Booking of IPU CET 2022 To be notified
Release of IPU CET Hall Ticket To be notified
IPU CET 2022 Examination To be notified

IPU CET Admit Card 2022

The authorities will release the IPU CET admit card 2022 online on the official website for the third session. The IPU CET admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for IPU CET 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading IPU CET hall ticket 2022:

How to download IPU CET Admit Card 2022?

Candidates will be able to download their IPU CET 2022 admit card through the official website by logging in to the candidate portal using their credentials. The admit card of IPU CET 2022 will only be released for the registered candidates. Following steps can be referred to download the admit card.

Steps to download IPU CET 2022 Admit Card

  1. Visit imu.edu.in
  2. Click on the “Admit Card” link.
  3. Enter User ID and password.
  4. Click on the “Submit” button.
  5. IPU CET admit card will be displayed on the screen.
  6. Download the admit card and take a printout.

The discrepancy in IPU CET Admit Card 2022

Candidates are advised to check all the details mentioned in the IPU CET admit card 2022 carefully and contact the Chairman, IPU CET 2022 of the respective authority in case of any discrepancy. Candidates can also contact the Chairman of Board in case of any problem in downloading the IPU CET admit card 2022.

Details provided in IPU CET admit card 2022

Candidates will find the information given below in the IPU CET 2022 admit card:

  • Candidate’s name
  • IPU CET attempt
  • IPU CET exam date and time
  • Name and address of IPU CET 2022 exam centre
  • Exam centre reporting time
  • Signature of the Registrar (COA)
  • Gender of candidate
  • Name of the candidate’s parents
  • Date of birth
  • IPU CET Application number
  • Candidate’s Signature
  • Roll number
  • Photograph
  • PwD status

Frequently Asked Question

Ques 1: When IPU CET 2022 Admit Card will be available?

Ans: IPU CET 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the IPU CET 2022 Admit Card?

Ans: IPU CET admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download IPU CET 2022 admit card?

Ans: The admit card will be made available on the official website of IPU CET. Candidates can download their admit cards by log in to their registered accounts and entering their application number, password and security code.

Ques 4: Where can I find the IPU CET admit card?

Answer: The authorities shall release IPU CET admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What are the details mentioned in the admit card of IPU CET 2022?

Answer: The IPU CET admit card 2022 will include details like Name, date of birth, roll number, gender, application number, examination date and time, exam centre details, photograph and signature.

Ques 6: What documents should I carry to the exam centre with the IPU CET admit card 2022?

Answer: Candidates must carry their IPU CET 2022 admit card and valid Id proof (Aadhaar, School ID, Driving License, Voter ID, Passport, PAN Card) to the exam centre.

Ques 7 : I forgot my IPU CET 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their IPU CET application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in IPU CET 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in IPU CET admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, IPU CET 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, IPU CET 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the IPU CET to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my IPU CET 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the IPU CET admit card safe as the scores of IPU CET will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for IPU CET admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading IPU CET admit card.

Ques 12: When will I receive my IPU CET admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download IPU CET 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the IPU CET exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized