ITM NEST Admit Card

ITM NEST Admit Card 2022 – organiser will release the ITM NEST admit card 2022 on admitcarddate. Candidates who have registered for ITM NEST 2022 will be able to download their admit card from the official website.

ITM NEST Admit card

organiser released the ITM NEST admit card 2022 on admitcarddate. The ITM NEST admit card date 2022 exam was examdate. organiser had given three links to download the ITM NEST 2022 admit card. Note that ITM NESTs exam admit card will contain the candidate’s details. exam date, time and exam centre. Without the ITM NEST admit card download 2022, no candidate will be allowed inside the exam hall. The ITM NEST 2022 exam date has been announced for all the sessions.

organiser will release ITM NEST admit card 2022 tentatively in third week of August. ITM NEST 2022 admit card will be available online on the ITM NEST 2022 official website. ITM NEST hall ticket 2022 release date has not been announced but it is expected to be available tentatively in third week of August. For ITM NEST 2022 admit card download, candidates will be required to login on the official website using their application number and password.

ITM NEST Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus ITM NEST Syllabus PDF
Website officialsite

Important Dates of ITM NEST Admit Card 2022

The concerned authorities have announced ITM NEST admit card date 2022 on the official website of the organiser. ITM NEST 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

ITM NEST 2022 Admit Card Dates

Events Dates
ITM NEST Application Process applicationstart to applicationlast
Application correction dates August 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022 admitcarddate
ITM NEST Exam 2022 examdate

ITM NEST Admit Card 2022

Candidates will be able to download the ITM NEST admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their ITM NEST 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the ITM NEST exam centres without a valid admit card of ITM NEST 2022.

How to download ITM NEST Admit Card 2022?

Candidates will be able to download the admit card of ITM NEST 2022 which will be available online from admitcarddate at the official website. It must be noted that the hard copy of the admit card will not be sent to the candidates. Refer to the steps mentioned below to download ITM NEST admit card 2022:

Steps to download ITM NEST 2022 admit card

  1. Visit the ITM NEST official website.
  2. Enter the enrollment number and password
  3. Click on ITM NEST Login
  4. Click on the ITM NEST admit card download link
  5. Admit card will be downloaded in the pdf format
  6. Save it and take a printout to be carried while appearing for the exam

Corrections in ITM NEST 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of ITM NEST. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

ITM NEST 2022 Admit Card – Details mentioned

Candidates should always verify the information provided on the ITM NEST admit card 2022. Given below are the relevant details that will be mentioned in the ITM NESTs admit card 2022:

  • Candidate’s name
  • Candidate’s father’s name
  • Gender of the candidate
  • Date of birth
  • Category
  • Photograph of the candidate
  • Candidate’s signature
  • His/ her state of eligibility
  • Candidate’s ITM NEST 2022 roll number
  • Date and time of examination (along with shift)
  • Venue of examination
  • Test centre number
  • Reporting and gate closing time

Frequently Asked Question

Ques 1: When ITM NEST 2022 Admit Card will be available?

Ans: ITM NEST 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the ITM NEST 2022 Admit Card?

Ans: ITM NEST admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download ITM NEST 2022 admit card?

Ans: The admit card will be made available on the official website of ITM NEST. Candidates can download their admit cards by log in to their registered accounts and entering their application number, password and security code.

Ques 4: Where can I find the ITM NEST admit card?

Answer: The authorities shall release ITM NEST admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my ITM NEST admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your ITM NEST Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • ITM NEST Paper/ Code

Ques 6: What documents should I carry to the exam centre with the ITM NEST admit card 2022?

Answer: Candidates must carry their ITM NEST 2022 admit card and valid Id proof (Aadhaar, School ID, Driving License, Voter ID, Passport, PAN Card) to the exam centre.

Ques 7 : I forgot my ITM NEST 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their ITM NEST application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in ITM NEST 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in ITM NEST admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, ITM NEST 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, ITM NEST 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the ITM NEST to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my ITM NEST 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the ITM NEST admit card safe as the scores of ITM NEST will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the details required to download the ITM NEST admit card?

Answer: Applicants will be able to download the ITM NEST 2022 admit card through application and password.

Ques 12: When will I receive my ITM NEST admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download ITM NEST 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the ITM NEST exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized