JEE Advanced Admit Card

JEE Advanced Admit Card 2022- organiser had released the JEE Advanced 2022 admit card on admitcarddate for re-exam of candidates opted for change in exam date/slot due to any clashes. Earlier, JEE Advanced admit card 2022 for all other candidates was released on July 17. Candidates can download the JEE Advanced hall ticket 2022 by logging into the JEE Advanced web portal using the application number and password.

JEE Advanced Admit card

Candidates will need their registration number and security code for JEE Advanced admit card 2022 download. Candidates will find important details like JEE Advanced exam date and time, exam centre address, etc. in JEE Advanced admit card 2022. For more details on JEE Advanced admit card 2022, check the complete article below.

organiser has announced JEE Advanced 2022 admit card release date. The authorities will release JEE Advanced admit card 2022 on admitcarddate. JEE Advanced 2022 exam is scheduled to be held on examdate. Registered candidates will be able to check and download the admit card of JEE Advanced 2022 from the official website. To check JEE Advanced admit card, the candidates will be required to log in using their registration number and password. Details regarding the allotted exam venue, date, timings and more will be released through the JEE Advanced 2022 admit card. Since the admit card is an important document, the candidates are advised to keep it safe till the JEE Advanced 2022 admission process is over.

JEE Advanced Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus JEE Advanced Syllabus PDF
Website officialsite

JEE Advanced Admit Card 2022 – Important Dates

Candidates must check the JEE Advanced exam date 2022 to keep track of all the events related to the exam. For more details, candidates can check the table given below.

JEE Advanced Admit Card Date 2022

Events Dates
Slot Booking of JEE Advanced 2022 To be notified
Release of JEE Advanced Hall Ticket To be notified
JEE Advanced 2022 Examination To be notified

JEE Advanced Admit Card 2022

Candidates will be able to download the JEE Advanced admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their JEE Advanced 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the JEE Advanced exam centres without a valid admit card of JEE Advanced 2022.

How to download JEE Advanced Admit Card 2022 (Session 4)?

NTA released the JEE Advanced 2022 admit card online on its official website officialsite. The admit card of JEE Advanced 2022 can be downloaded through JEE Advanced 2022 login using the application number and date of birth. For JEE Advanceds admit card 2022 download, candidates will have to visit the official website. Below are the easy to follow steps to access the JEE Advanced 2022 admit card direct link:

Steps for JEE Advanced Admit Card Download 2022

Candidates have to follow the series of steps below for JEE Advanced 2022 admit card download.

  1. Visit the JEE Advanced official website at officialsite 2022
  2. Use any of the given links for ‘Download JEE Advanced Admit Card”
  3. In the JEE Advanced login, enter the JEE Advanced 2022 application number and date of birth.
  4. Enter the security pin as mentioned on the screen.
  5. Click to download JEE Advanced admit card 2022 and save.

Discrepancies in JEE Advanced Admit Card 2022

If any of the candidates are unable to download the JEE Advanced admit card 2022 from the JEE Advanced official website. Or candidates find any error in the details provided in JEE Advanced admit card 2022, they should contact the authorities. Also, after downloading the JEE Advanced 2022 admit card, if any candidate finds some error in the details provided in the same like a mismatch of the photograph, spelling mistakes in name, etc., there should not be much delay and candidates should contact the official helpline undermentioned:

Details Mentioned on JEE Advanced Admit Card 2022

Once the candidates have downloaded their admit card, they must make sure to check the details mentioned in the document. Any discrepancy in JEE Advanced admit card can lead to the cancellation of candidature. The following details will be mentioned in your JEE Advanced admit card:

Candidate’s name Photograph and Signature
Application number Exam Center
Test date Exam center/venue address
Timings of the exam Subject Opted for Part IV of JEE Advanced 2022
Signature and photograph of the examinee JEE Advanced 2022 exam instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When JEE Advanced 2022 Admit Card will be available?

Ans: JEE Advanced 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the JEE Advanced 2022 Admit Card?

Ans: JEE Advanced admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download JEE Advanced admit card 2022?

Answer: Candidates have to visit JEE Advanced official website at officialsite and login using their application number and password to download JEE Advanced hall ticket 2022.

Ques 4: Where can I find the JEE Advanced admit card?

Answer: The authorities shall release JEE Advanced admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What details will be mentioned in the admit card of JEE Advanced 2022?

Answer: The JEE Advanced admit card will bear the following details of the candidate: Name, Roll number, photograph, signature, date of birth, address for correspondence and category.

Ques 6: What do I need to carry to the JEE Advanced exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the JEE Advanced exam centre.

Ques 7 : I forgot my JEE Advanced 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their JEE Advanced application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in JEE Advanced 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in JEE Advanced admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, JEE Advanced 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, JEE Advanced 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the JEE Advanced to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my JEE Advanced 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the JEE Advanced admit card safe as the scores of JEE Advanced will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the details required to download the JEE Advanced admit card?

Answer: Applicants will be able to download the JEE Advanced 2022 admit card through application and password.

Ques 12: When will I receive my JEE Advanced admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download JEE Advanced 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the JEE Advanced exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized