JEE Main Admit Card

JEE Main Admit Card 2022 – organiser will release the admit card of JEE Main 2022 in online mode on admitcarddate. The JEE Main admit card 2022 download link will be available at officialsite. Details such as the name of the candidate, JEE Main 2022 exam date and timings, address, etc. will be mentioned in the JEE Main hall ticket 2022.

JEE Main Admit card

JEE Main admit card 2022 will include details of the exam date, time, exam centre address along with the basic details of the candidates like name, date of birth, category, roll number, etc. It must be noted that the admit card will only be released for the candidates who successfully registered for the JEE Main exam before the last date. Candidates must download their JEE Main admit card 2022 and keep it safe.

JEE Main 2022 Admit Card will be released in the first week of April 2022 on the official website. Candidates required to application number and password. It is university level exam which conducts once in a year to offers admission in various undergraduate and postgraduate programmes. Admit card for the examination will be available on the online mode only. Candidates are advised to carry admit card hard copy with them at the examination hall. Candidates get all the details related to JEE Main Admit card in the given article.

JEE Main Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus JEE Main Syllabus PDF
Website officialsite

Important Dates of JEE Main Admit Card 2022

The concerned authorities have announced JEE Main admit card date 2022 on the official website of the organiser. JEE Main 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

JEE Main 2022 Admit Card Dates

Events Dates
JEE Main Application Process applicationstart to applicationlast
Application correction dates August 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022 admitcarddate
JEE Main Exam 2022 examdate

JEE Main Admit Card 2022

Candidates will be able to download the JEE Main admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their JEE Main 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the JEE Main exam centres without a valid admit card of JEE Main 2022.

How to Download JEE Main Admit Card 2022?

JEE Main Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your JEE Main Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download JEE Main Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

Discrepancies in JEE Main Admit Card 2022

Students must go through the details mentioned in their JEE Main admit card 2022. In case of any discrepancies, candidates must immediately contact the university for rectification. The possible mistakes in JEE Main admit card could be:

  • Incorrect Name
  • Spelling error in your name or in your parent’s name.
  • Wrong date of birth
  • Wrong subjects mentioned
  • The signature should be below the photograph

In case any incorrect detail is mentioned in JEE Main admit card, the candidate must contact the university through any of the communication channels mentioned below:

Details Mentioned on JEE Main Admit Card 2022

Once the candidates have downloaded their admit card, they must make sure to check the details mentioned in the document. Any discrepancy in JEE Main admit card can lead to the cancellation of candidature. The following details will be mentioned in your JEE Main admit card:

Candidate’s name Photograph and Signature
Application number Exam Center
Test date Exam center/venue address
Timings of the exam Subject Opted for Part IV of JEE Main 2022
Signature and photograph of the examinee JEE Main 2022 exam instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When JEE Main 2022 Admit Card will be available?

Ans: JEE Main 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the JEE Main 2022 Admit Card?

Ans: JEE Main admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download JEE Main 2022 admit card?

Ans: The admit card will be made available on the official website of JEE Main. Candidates can download their admit cards by log in to their registered accounts and entering their application number, password and security code.

Ques 4: Where can I find the JEE Main admit card?

Answer: The authorities shall release JEE Main admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What are the details mentioned in the admit card of JEE Main 2022?

Answer: The JEE Main admit card 2022 will include details like Name, date of birth, roll number, gender, application number, examination date and time, exam centre details, photograph and signature.

Ques 6: What do I need to carry to the JEE Main exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the JEE Main exam centre.

Ques 7 : I forgot my JEE Main 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their JEE Main application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in JEE Main 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in JEE Main admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, JEE Main 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, JEE Main 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the JEE Main to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my JEE Main 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the JEE Main admit card safe as the scores of JEE Main will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the details required to download the JEE Main admit card?

Answer: Applicants will be able to download the JEE Main 2022 admit card through application and password.

Ques 12: When will I receive my JEE Main admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download JEE Main 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the JEE Main exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized