JIPMER Admit Card 2022 – Exam Dates, Download Process Centers, and Documents Required

By - | Last Updated -

JIPMER Admit Card 2022- Jawaharlal Institute Postgraduate Medical Education & Research will release the admit card of JIPMER 2022 at jipmer.edu.in. Candidates will be able to download their JIPMER admit card 2022 by logging into the candidate portal using their User Id and password. JIPMER admit card will provide the details of the exam date, time and exam centre venue along with the basic details of the candidates.

JIPMER Admit card

Candidates will need their registration number and security code for JIPMER admit card 2022 download. Candidates will find important details like JIPMER exam date and time, exam centre address, etc. in JIPMER admit card 2022. For more details on JIPMER admit card 2022, check the complete article below.

JIPMER Admit Card 2022

Jawaharlal Institute Postgraduate Medical Education & Research has announced JIPMER 2022 admit card release date. The authorities will release JIPMER admit card in April 2022. JIPMER 2022 exam is scheduled to be held in May 2022. Registered candidates will be able to check and download the admit card of JIPMER 2022 from the official website. To check JIPMER admit card, the candidates will be required to log in using their registration number and password. Details regarding the allotted exam venue, date, timings and more will be released through the JIPMER 2022 admit card. Since the admit card is an important document, the candidates are advised to keep it safe till the JIPMER 2022 admission process is over.

JIPMER Admit Card 2022 – Highlights

Authority name Jawaharlal Institute Postgraduate Medical Education & Research
Exam name JIPMER MBBS replaced by NEET, conducted by NTA
Application started on December 2021
Last date to apply January 2022
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date May 2022
Syllabus JIPMER Syllabus PDF
Website jipmer.edu.in

JIPMER Admit Card 2022 Date

Jawaharlal Institute Postgraduate Medical Education & Research will release the JIPMER 2022 admit card date. Candidates can check the tentative admit card release date for JIPMER 2022 in the given table

JIPMER Admit Card Date

Events JIPMER 2022 Date
JIPMER 2022 Admit Card Released Date April 2022
JIPMER 2022 Exam Date May 2022
Declaration of Result June 2022

JIPMER Admit Card 2022

The authorities will release the JIPMER admit card 2022 online on the official website for the third session. The JIPMER admit card 2022 for the first attempt was released on April 2022. Thus, candidates who register for JIPMER 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading JIPMER hall ticket 2022:

How TO Download JIPMER Admit Card 2022

Candidates who submitted the JIPMER application form before the last date will be issued their admit cards online through the official website. The JIPMER 2022 admit card shall contain various important details including exam day guidelines for the candidates. It is an important document to be mandatorily carried at the exam centre for verification purposes. Candidates may find the process of downloading the same below.

Steps to JIPMER Admit Card 2022 download

  1. Visit the JIPMER official website at https://www.jipmer.edu.in/
  2. Click on the link to JIPMER 2022
  3. Here, click on the link to JIPMER admit card 2022 download
  4. Candidates will have to enter their registration number and security code in the section provided
  5. JIPMER admit card 2022 shall appear on the screen.

Corrections in JIPMER 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of JIPMER. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct the record later.

Details provided in JIPMER admit card 2022

Candidates will find the information given below in the JIPMER 2022 admit card:

  • Candidate’s name
  • JIPMER attempt
  • JIPMER exam date and time
  • Name and address of JIPMER 2022 exam centre
  • Exam centre reporting time
  • Signature of the Registrar (COA)
  • Gender of candidate
  • Name of the candidate’s parents
  • Date of birth
  • JIPMER Application number
  • Candidate’s Signature
  • Roll number
  • Photograph
  • PwD status

Frequently Asked Question

Ques 1: When JIPMER 2022 Admit Card will be available?

Ans: JIPMER 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the JIPMER 2022 Admit Card?

Ans: JIPMER admits card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the JIPMER 2022 admit card?

Answer: Candidates can download their JIPMER admit card 2022 through the official website jipmer.edu.in by entering their registration number, date of birth and mobile number.

Ques 4: Where can I find the JIPMER admit card?

Answer: The authorities shall release JIPMER admit card 2022 on the official website at https://www.jipmer.edu.in/

Ques 5: What are the details that should be mentioned on my JIPMER admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your JIPMER Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • JIPMER Paper/ Code

Ques 6: What do I need to carry to the JIPMER exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the JIPMER exam centre.

Ques 7 : I forgot my JIPMER 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their JIPMER application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in JIPMER 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in JIPMER admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, JIPMER 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, JIPMER 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the JIPMER to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my JIPMER 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the JIPMER admit card safe as the scores of JIPMER will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for JIPMER admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading JIPMER admit card.

Ques 12: When will I receive my JIPMER admit card?

April 2022 onwards. Jawaharlal Institute Postgraduate Medical Education & Research will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download JIPMER 2022 admit card from jipmer.edu.in.

Ques 14: How to download the JIPMER exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website jipmer.edu.in. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.