Karnataka PGCET Admit Card

Karnataka PGCET Admit Card 2022 – organiser will release the Karnataka PGCET admit card 2022 on admitcarddate. Candidates who have registered for Karnataka PGCET 2022 will be able to download their admit card from the official website.

Karnataka PGCET Admit card

Karnataka PGCET admit card 2022 will include details of the exam date, time, exam centre address along with the basic details of the candidates like name, date of birth, category, roll number, etc. It must be noted that the admit card will only be released for the candidates who successfully registered for the Karnataka PGCET exam before the last date. Candidates must download their Karnataka PGCET admit card 2022 and keep it safe.

organiser has announced Karnataka PGCET 2022 admit card release date. The authorities will release Karnataka PGCET admit card 2022 on admitcarddate. Karnataka PGCET 2022 exam is scheduled to be held on examdate. Registered candidates will be able to check and download the admit card of Karnataka PGCET 2022 from the official website. To check Karnataka PGCET admit card, the candidates will be required to log in using their registration number and password. Details regarding the allotted exam venue, date, timings and more will be released through the Karnataka PGCET 2022 admit card. Since the admit card is an important document, the candidates are advised to keep it safe till the Karnataka PGCET 2022 admission process is over.

Karnataka PGCET Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus Karnataka PGCET Syllabus PDF
Website officialsite

Important Dates of Karnataka PGCET Admit Card 2022

The concerned authorities have announced Karnataka PGCET admit card date 2022 on the official website of the organiser. Karnataka PGCET 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

Karnataka PGCET 2022 Admit Card Dates

Events Dates
Karnataka PGCET Application Process applicationstart to applicationlast
Application correction dates August 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022 admitcarddate
Karnataka PGCET Exam 2022 examdate

Karnataka PGCET Admit Card 2022

The authorities will release the Karnataka PGCET admit card 2022 online on the official website for the third session. The Karnataka PGCET admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for Karnataka PGCET 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading Karnataka PGCET hall ticket 2022:

How to download the Karnataka PGCET admit card 2022?

  1. Visit the official website at officialsite
  2. Click on the link to Karnataka PGCET login
  3. The candidate login portal will appear on screen. Enter Karnataka PGCET 2022 application number and password
  4. There will be a tab reflecting ‘Karnataka PGCET admit card’, click on it
  5. Karnataka PGCET 2022 hall ticket shall appear on the screen
  6. Download the same and take a print out for future reference.

Corrections in Karnataka PGCET 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of Karnataka PGCET. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

Karnataka PGCET Admit Card 2022 Details

The following details will be mentioned in the Karnataka PGCET Admit Card 2022-

  • Name of Candidate
  • Name of Parents/Guardian
  • Date of Birth
  • Gender
  • Category
  • Karnataka PGCET 2022 Roll Number
  • Karnataka PGCET 2022 Roll Number
  • Centre Code
  • Status of Person with Disability
  • Photograph of Candidates
  • Signature of Candidates
  • Name and Address of Allotted Exam Centre
  • Date and Timing of Exam
  • Registration Status of Karnataka PGCET 2022
  • Signature of Chairman
  • Exam Day Guidelines

Frequently Asked Question

Ques 1: When Karnataka PGCET 2022 Admit Card will be available?

Ans: Karnataka PGCET 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the Karnataka PGCET 2022 Admit Card?

Ans: Karnataka PGCET admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the Karnataka PGCET 2022 admit card?

Answer: Candidates can download the Karnataka PGCET admit card 2022 at imu.edu.in using their User Id and password.

Ques 4: Where can I find the Karnataka PGCET admit card?

Answer: The authorities shall release Karnataka PGCET admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my Karnataka PGCET admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your Karnataka PGCET Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • Karnataka PGCET Paper/ Code

Ques 6: What do I need to carry to the Karnataka PGCET exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the Karnataka PGCET exam centre.

Ques 7 : I forgot my Karnataka PGCET 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their Karnataka PGCET application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in Karnataka PGCET 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in Karnataka PGCET admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, Karnataka PGCET 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, Karnataka PGCET 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the Karnataka PGCET to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my Karnataka PGCET 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the Karnataka PGCET admit card safe as the scores of Karnataka PGCET will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for Karnataka PGCET admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading Karnataka PGCET admit card.

Ques 12: When will I receive my Karnataka PGCET admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download Karnataka PGCET 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the Karnataka PGCET exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized