Kerala MCA Admit Card

By - | Last Updated - August 24, 2021

Kerala MCA Admit Card 2022- organiser had released the Kerala MCA 2022 admit card on admitcarddate for re-exam of candidates opted for change in exam date/slot due to any clashes. Earlier, Kerala MCA admit card 2022 for all other candidates was released on July 17. Candidates can download the Kerala MCA hall ticket 2022 by logging into the Kerala MCA web portal using the application number and password.

Kerala MCA Admit card

Kerala MCA admit card 2022 will include details of the exam date, time, exam centre address along with the basic details of the candidates like name, date of birth, category, roll number, etc. It must be noted that the admit card will only be released for the candidates who successfully registered for the Kerala MCA exam before the last date. Candidates must download their Kerala MCA admit card 2022 and keep it safe.

organiser will release Kerala MCA 2022 admit card on the official website – officialsite. Registered candidates will be able to access the Kerala MCA admit card for their respective course in online mode. To download Kerala MCA 2022 admit card, the candidates will have to log in using their application form and date of birth. Details regarding the allotted centre, exam date, timings and more will be available through Kerala MCA 2022 admit card. It is to be noted that no candidate will be allowed to appear at the Kerala MCA 2022 exam centre without the admit card. Therefore, the candidates are advised to download and keep the Kerala MCA 2022 admit card safely. Read the full article to know more about Kerala MCA 2022 Admit Card.

Must Read

Kerala MCA Admit Card 2022 – Highlights

Authority nameorganiser
Exam nameexamfullname
Application started onapplicationstart
Last date to applyapplicationlast
Admit card modeOnline
Admit cardReleased
Exam dateexamdate
SyllabusKerala MCA Syllabus PDF
Websiteofficialsite

Kerala MCA Admit Card 2022 Date

organiser will release the Kerala MCA 2022 admit card date. Candidates can check the tentative admit card release date for Kerala MCA 2022 in the given table

Kerala MCA Admit Card Date

EventsKerala MCA 2022 Date
Kerala MCA 2022 Admit Card Released Dateadmitcarddate
Kerala MCA 2022 Exam Dateexamdate
Declaration of Resultresultdate

Kerala MCA Admit Card 2022

Candidates will be able to download the Kerala MCA admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their Kerala MCA 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the Kerala MCA exam centres without a valid admit card of Kerala MCA 2022.

How to Download Kerala MCA Admit Card 2022?

Kerala MCA Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your Kerala MCA Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download Kerala MCA Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

Discrepancies in Kerala MCA Admit Card 2022

Students must go through the details mentioned in their Kerala MCA admit card 2022. In case of any discrepancies, candidates must immediately contact the university for rectification. The possible mistakes in Kerala MCA admit card could be:

  • Incorrect Name
  • Spelling error in your name or in your parent’s name.
  • Wrong date of birth
  • Wrong subjects mentioned
  • The signature should be below the photograph

In case any incorrect detail is mentioned in Kerala MCA admit card, the candidate must contact the university through any of the communication channels mentioned below:

Kerala MCA 2022 Admit Card – Details mentioned

The Kerala MCA admit card will have the following details mentioned on it:

  • Candidate’s Name
  • Registration number
  • Kerala MCA 2022 paper code
  • Examination centre code
  • Name and address of the exam centre
  • Date and day of the exam
  • Examination Timings
  • Candidate’s Photograph and Signature
  • Signature of Kerala MCA organizing chairman
  • Examination Day Instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When Kerala MCA 2022 Admit Card will be available?

Ans: Kerala MCA 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the Kerala MCA 2022 Admit Card?

Ans: Kerala MCA admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the Kerala MCA 2022 admit card?

Answer: Candidates can download the Kerala MCA admit card 2022 at imu.edu.in using their User Id and password.

Ques 4: Where can I find the Kerala MCA admit card?

Answer: The authorities shall release Kerala MCA admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my Kerala MCA admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your Kerala MCA Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • Kerala MCA Paper/ Code

Ques 6: What do I need to carry to the Kerala MCA exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the Kerala MCA exam centre.

Ques 7 : I forgot my Kerala MCA 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their Kerala MCA application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in Kerala MCA 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in Kerala MCA admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, Kerala MCA 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, Kerala MCA 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the Kerala MCA to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my Kerala MCA 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the Kerala MCA admit card safe as the scores of Kerala MCA will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for Kerala MCA admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading Kerala MCA admit card.

Ques 12: When will I receive my Kerala MCA admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download Kerala MCA 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the Kerala MCA exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article