MAHCET Admit Card

MAHCET Admit Card 2022 – organiser will release the MAHCET 2022 admit card at the official website. Candidates who filled the application form can download the MAHCET admit card through candidate login. Candidates first need to complete MAHCET slot booking 2022 to download the admit card.

MAHCET Admit card

The details required to download the MAHCET admit card 2022 are registration number and password. MAHCET admit card mentions candidates personal details, MAHCET exam centre, exam day details and important instructions. The MAHCET 2022 admit card is an important document. Applicants are not allowed to appear for the examination without the admit card. Applicants appearing for the MAHCET exam must carry one valid ID proof along with the admit card. In case of any discrepancy in the MAHCET admit card 2022, candidates must contact the exam conducting authority atleast one week before the commencement of the exam.

organiser will release MAHCET 2022 admit card on the official website – officialsite. Registered candidates will be able to access the MAHCET admit card for their respective course in online mode. To download MAHCET 2022 admit card, the candidates will have to log in using their application form and date of birth. Details regarding the allotted centre, exam date, timings and more will be available through MAHCET 2022 admit card. It is to be noted that no candidate will be allowed to appear at the MAHCET 2022 exam centre without the admit card. Therefore, the candidates are advised to download and keep the MAHCET 2022 admit card safely. Read the full article to know more about MAHCET 2022 Admit Card.

MAHCET Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus MAHCET Syllabus PDF
Website officialsite

MAHCET Admit Card 2022 Date (Session 4)

The MAHCET 2022 admit card date is released. The MAHCET admit card 2022 release date and time are given below.

MAHCET Admit Card 2022 Date

Particulars Details
MAHCET admit card 2022 release date To be notified
Last date to download MAHCET admit card To be notified
MAHCET 2022 exam date examdate

MAHCET Admit Card 2022

The authorities will release the MAHCET admit card 2022 online on the official website for the third session. The MAHCET admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for MAHCET 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading MAHCET hall ticket 2022:

How to download MAHCET Admit Card 2022?

Candidates will be able to download their MAHCET 2022 admit card through the official website by logging in to the candidate portal using their credentials. The admit card of MAHCET 2022 will only be released for the registered candidates. Following steps can be referred to download the admit card.

Steps to download MAHCET 2022 Admit Card

  1. Visit imu.edu.in
  2. Click on the “Admit Card” link.
  3. Enter User ID and password.
  4. Click on the “Submit” button.
  5. MAHCET admit card will be displayed on the screen.
  6. Download the admit card and take a printout.

Discrepancies in MAHCET Admit Card 2022

Students must go through the details mentioned in their MAHCET admit card 2022. In case of any discrepancies, candidates must immediately contact the university for rectification. The possible mistakes in MAHCET admit card could be:

  • Incorrect Name
  • Spelling error in your name or in your parent’s name.
  • Wrong date of birth
  • Wrong subjects mentioned
  • The signature should be below the photograph

In case any incorrect detail is mentioned in MAHCET admit card, the candidate must contact the university through any of the communication channels mentioned below:

MAHCET Admit Card 2022 Details

The following details will be mentioned in the MAHCET Admit Card 2022-

  • Name of Candidate
  • Name of Parents/Guardian
  • Date of Birth
  • Gender
  • Category
  • MAHCET 2022 Roll Number
  • MAHCET 2022 Roll Number
  • Centre Code
  • Status of Person with Disability
  • Photograph of Candidates
  • Signature of Candidates
  • Name and Address of Allotted Exam Centre
  • Date and Timing of Exam
  • Registration Status of MAHCET 2022
  • Signature of Chairman
  • Exam Day Guidelines

Frequently Asked Question

Ques 1: When MAHCET 2022 Admit Card will be available?

Ans: MAHCET 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the MAHCET 2022 Admit Card?

Ans: MAHCET admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the MAHCET 2022 admit card?

Answer: Candidates can download their MAHCET admit card 2022 through the official website officialsite by entering their registration number, date of birth and mobile number.

Ques 4: Where can I find the MAHCET admit card?

Answer: The authorities shall release MAHCET admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my MAHCET admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your MAHCET Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • MAHCET Paper/ Code

Ques 6: What else do I need to carry along with the admit card of MAHCET 2022?

Answer: It is mandatory to carry a valid photo ID along with the admit card.

Ques 7 : I forgot my MAHCET 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their MAHCET application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in MAHCET 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in MAHCET admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, MAHCET 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, MAHCET 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the MAHCET to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my MAHCET 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the MAHCET admit card safe as the scores of MAHCET will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the MAHCET Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their MAHCET Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my MAHCET admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download MAHCET 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the MAHCET exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized