MCAT Admit Card 2022 – Download Hall Ticket, Exam Date

By - | Last Updated - December 4, 2021

Important Dates Syllabus Admit Card Overview

MCAT Admit Card 2022 – organiser will release the MCAT admit card 2022 on admitcarddate. Candidates who have registered for MCAT 2022 will be able to download their admit card from the official website.

MCAT Admit card

Candidates will need their registration number and security code for MCAT admit card 2022 download. Candidates will find important details like MCAT exam date and time, exam centre address, etc. in MCAT admit card 2022. For more details on MCAT admit card 2022, check the complete article below.

The organiser has released MCAT admit card 2022 for on admicarddate. Candidates can download their MCAT 2022 admit card using the direct link provided below. MCAT 2022 Admit card can also be downloaded from the official website officialsite. organiser has activated 3 MCAT admit card 2022 download link and the same is provided here. To download the hall ticket, candidates have to login on the official website using their application number and date of birth.

Must Read

MCAT Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus MCAT Syllabus PDF
Website officialsite

MCAT Admit Card 2022 Date

organiser will release the MCAT 2022 admit card date. Candidates can check the tentative admit card release date for MCAT 2022 in the given table

MCAT Admit Card Date

Events MCAT 2022 Date
MCAT 2022 Admit Card Released Date admitcarddate
MCAT 2022 Exam Date examdate
Declaration of Result resultdate

MCAT Admit Card 2022

The authorities will release the MCAT admit card 2022 online on the official website for the third session. The MCAT admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for MCAT 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading MCAT hall ticket 2022:

How to Download MCAT Admit Card 2022?

MCAT Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your MCAT Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download MCAT Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

Corrections in MCAT 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of MCAT. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

MCAT Admit Card 2022 Details

The following details will be mentioned in the MCAT Admit Card 2022-

  • Name of Candidate
  • Name of Parents/Guardian
  • Date of Birth
  • Gender
  • Category
  • MCAT 2022 Roll Number
  • MCAT 2022 Roll Number
  • Centre Code
  • Status of Person with Disability
  • Photograph of Candidates
  • Signature of Candidates
  • Name and Address of Allotted Exam Centre
  • Date and Timing of Exam
  • Registration Status of MCAT 2022
  • Signature of Chairman
  • Exam Day Guidelines

Frequently Asked Question

Ques 1: When MCAT 2022 Admit Card will be available?

Ans: MCAT 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the MCAT 2022 Admit Card?

Ans: MCAT admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the MCAT 2022 admit card?

Answer: Candidates can download their MCAT admit card 2022 through the official website officialsite by entering their registration number, date of birth and mobile number.

Ques 4: Where can I find the MCAT admit card?

Answer: The authorities shall release MCAT admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What details will be mentioned in the admit card of MCAT 2022?

Answer: The MCAT admit card will bear the following details of the candidate: Name, Roll number, photograph, signature, date of birth, address for correspondence and category.

Ques 6: What else do I need to carry along with the admit card of MCAT 2022?

Answer: It is mandatory to carry a valid photo ID along with the admit card.

Ques 7 : I forgot my MCAT 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their MCAT application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in MCAT 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in MCAT admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, MCAT 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, MCAT 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the MCAT to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my MCAT 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the MCAT admit card safe as the scores of MCAT will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for MCAT admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading MCAT admit card.

Ques 12: When will I receive my MCAT admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download MCAT 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the MCAT exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article