MICAT Admit Card

MICAT Admit Card 2022 – organiser will release the MICAT 2022 admit card at the official website. Candidates who filled the application form can download the MICAT admit card through candidate login. Candidates first need to complete MICAT slot booking 2022 to download the admit card.

MICAT Admit card

MICAT admit card 2022 will include details of the exam date, time, exam centre address along with the basic details of the candidates like name, date of birth, category, roll number, etc. It must be noted that the admit card will only be released for the candidates who successfully registered for the MICAT exam before the last date. Candidates must download their MICAT admit card 2022 and keep it safe.

The organiser has released MICAT admit card 2022 for on admicarddate. Candidates can download their MICAT 2022 admit card using the direct link provided below. MICAT 2022 Admit card can also be downloaded from the official website officialsite. organiser has activated 3 MICAT admit card 2022 download link and the same is provided here. To download the hall ticket, candidates have to login on the official website using their application number and date of birth.

MICAT Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus MICAT Syllabus PDF
Website officialsite

MICAT Admit Card 2022 – Important Dates

Candidates must check the MICAT exam date 2022 to keep track of all the events related to the exam. For more details, candidates can check the table given below.

MICAT Admit Card Date 2022

Events Dates
Slot Booking of MICAT 2022 To be notified
Release of MICAT Hall Ticket To be notified
MICAT 2022 Examination To be notified

MICAT Admit Card 2022

The authorities will release the MICAT admit card 2022 online on the official website for the third session. The MICAT admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for MICAT 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading MICAT hall ticket 2022:

How to Download MICAT Admit Card 2022?

MICAT Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your MICAT Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download MICAT Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

Discrepancies in MICAT Admit Card 2022

Students must go through the details mentioned in their MICAT admit card 2022. In case of any discrepancies, candidates must immediately contact the university for rectification. The possible mistakes in MICAT admit card could be:

  • Incorrect Name
  • Spelling error in your name or in your parent’s name.
  • Wrong date of birth
  • Wrong subjects mentioned
  • The signature should be below the photograph

In case any incorrect detail is mentioned in MICAT admit card, the candidate must contact the university through any of the communication channels mentioned below:

MICAT Admit Card 2022 Details

The following details will be mentioned in the MICAT Admit Card 2022-

  • Name of Candidate
  • Name of Parents/Guardian
  • Date of Birth
  • Gender
  • Category
  • MICAT 2022 Roll Number
  • MICAT 2022 Roll Number
  • Centre Code
  • Status of Person with Disability
  • Photograph of Candidates
  • Signature of Candidates
  • Name and Address of Allotted Exam Centre
  • Date and Timing of Exam
  • Registration Status of MICAT 2022
  • Signature of Chairman
  • Exam Day Guidelines

Frequently Asked Question

Ques 1: When MICAT 2022 Admit Card will be available?

Ans: MICAT 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the MICAT 2022 Admit Card?

Ans: MICAT admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the MICAT 2022 admit card?

Answer: Candidates can download their MICAT admit card 2022 through the official website officialsite by entering their registration number, date of birth and mobile number.

Ques 4: Where can I find the MICAT admit card?

Answer: The authorities shall release MICAT admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What details will be mentioned in the admit card of MICAT 2022?

Answer: The MICAT admit card will bear the following details of the candidate: Name, Roll number, photograph, signature, date of birth, address for correspondence and category.

Ques 6: What else do I need to carry along with the admit card of MICAT 2022?

Answer: It is mandatory to carry a valid photo ID along with the admit card.

Ques 7 : I forgot my MICAT 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their MICAT application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in MICAT 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in MICAT admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, MICAT 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, MICAT 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the MICAT to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my MICAT 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the MICAT admit card safe as the scores of MICAT will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the MICAT Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their MICAT Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my MICAT admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download MICAT 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the MICAT exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized