MP Pre BEd Admit Card

MP Pre BEd Admit Card 2022- organiser will release the admit card of MP Pre BEd 2022 at officialsite. Candidates will be able to download their MP Pre BEd admit card 2022 by logging into the candidate portal using their User Id and password. MP Pre BEd admit card will provide the details of the exam date, time and exam centre venue along with the basic details of the candidates.

MP Pre BEd Admit card

MP Pre BEd admit card 2022 will include details of the exam date, time, exam centre address along with the basic details of the candidates like name, date of birth, category, roll number, etc. It must be noted that the admit card will only be released for the candidates who successfully registered for the MP Pre BEd exam before the last date. Candidates must download their MP Pre BEd admit card 2022 and keep it safe.

MP Pre BEd 2022 Admit Card will be released in the first week of April 2022 on the official website. Candidates required to application number and password. It is university level exam which conducts once in a year to offers admission in various undergraduate and postgraduate programmes. Admit card for the examination will be available on the online mode only. Candidates are advised to carry admit card hard copy with them at the examination hall. Candidates get all the details related to MP Pre BEd Admit card in the given article.

MP Pre BEd Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus MP Pre BEd Syllabus PDF
Website officialsite

Important Dates of MP Pre BEd Admit Card 2022

The concerned authorities have announced MP Pre BEd admit card date 2022 on the official website of the organiser. MP Pre BEd 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

MP Pre BEd 2022 Admit Card Dates

Events Dates
MP Pre BEd Application Process applicationstart to applicationlast
Application correction dates August 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022 admitcarddate
MP Pre BEd Exam 2022 examdate

MP Pre BEd Admit Card 2022

Candidates will be able to download the MP Pre BEd admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their MP Pre BEd 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the MP Pre BEd exam centres without a valid admit card of MP Pre BEd 2022.

MP Pre BEd Admit Card 2022 Download Steps

Candidates can refer to the following steps to download the admit card of MP Pre BEd 2022-

  1. Visit officialsite
  2. Click on the “Admit Card” link.
  3. MP Pre BEd 2022 Candidate Portal will be displayed on the screen.
  4. Enter registration number, date of birth and mobile number.
  5. Click on ‘Login”.
  6. MP Pre BEd admit card 2022 will be displayed on the screen.
  7. Download the admit card and take a printout.

The discrepancy in MP Pre BEd Admit Card 2022

Candidates are advised to check all the details mentioned in the MP Pre BEd admit card 2022 carefully and contact the Chairman, MP Pre BEd 2022 of the respective authority in case of any discrepancy. Candidates can also contact the Chairman of Board in case of any problem in downloading the MP Pre BEd admit card 2022.

Details Mentioned in MP Pre BEd Admit Card 2022

  • Name of the candidate
  • Roll number for MP Pre BEd exam 2022
  • Candidate’s photograph
  • Signature of the candidate
  • Time and date of exam
  • Name and address of MP Pre BEd exam centre

Frequently Asked Question

Ques 1: When MP Pre BEd 2022 Admit Card will be available?

Ans: MP Pre BEd 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the MP Pre BEd 2022 Admit Card?

Ans: MP Pre BEd admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the MP Pre BEd 2022 admit card?

Answer: Candidates can download the MP Pre BEd admit card 2022 at imu.edu.in using their User Id and password.

Ques 4: Where can I find the MP Pre BEd admit card?

Answer: The authorities shall release MP Pre BEd admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my MP Pre BEd admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your MP Pre BEd Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • MP Pre BEd Paper/ Code

Ques 6: What do I need to carry to the MP Pre BEd exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the MP Pre BEd exam centre.

Ques 7 : I forgot my MP Pre BEd 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their MP Pre BEd application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in MP Pre BEd 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in MP Pre BEd admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, MP Pre BEd 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, MP Pre BEd 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the MP Pre BEd to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my MP Pre BEd 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the MP Pre BEd admit card safe as the scores of MP Pre BEd will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the details required to download the MP Pre BEd admit card?

Answer: Applicants will be able to download the MP Pre BEd 2022 admit card through application and password.

Ques 12: When will I receive my MP Pre BEd admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download MP Pre BEd 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the MP Pre BEd exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.