NATA Admit Card

By - | Last Updated - August 24, 2021

NATA Admit Card 2022 – organiser will release the admit card of NATA 2022 in online mode on admitcarddate. The NATA admit card 2022 download link will be available at officialsite. Details such as the name of the candidate, NATA 2022 exam date and timings, address, etc. will be mentioned in the NATA hall ticket 2022.

NATA Admit card

The details required to download the NATA admit card 2022 are registration number and password. NATA admit card mentions candidates personal details, NATA exam centre, exam day details and important instructions. The NATA 2022 admit card is an important document. Applicants are not allowed to appear for the examination without the admit card. Applicants appearing for the NATA exam must carry one valid ID proof along with the admit card. In case of any discrepancy in the NATA admit card 2022, candidates must contact the exam conducting authority atleast one week before the commencement of the exam.

organiser will release the NATA 2022 admit card on the official website. The official NATA 2022 admit card date will be announced soon. Registered candidates will be required to complete the slot booking process to download the NATA 2022 admit card. Details such as the allotted exam date. timings, instructions to follow and more will be available on the NATA 2022 admit card. Without the NATA admit card, the candidates will not be allowed to attempt the entrance examination. Read the full article to know more details about NATA 2022 Admit Card.

Must Read

NATA Admit Card 2022 – Highlights

Authority nameorganiser
Exam nameexamfullname
Application started onapplicationstart
Last date to applyapplicationlast
Admit card modeOnline
Admit cardReleased
Exam dateexamdate
SyllabusNATA Syllabus PDF
Websiteofficialsite

Important Dates of NATA Admit Card 2022

The concerned authorities have announced NATA admit card date 2022 on the official website of the organiser. NATA 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

NATA 2022 Admit Card Dates

EventsDates
NATA Application Processapplicationstart to applicationlast
Application correction datesAugust 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022admitcarddate
NATA Exam 2022examdate

NATA Admit Card 2022

The authorities will release the NATA admit card 2022 online on the official website for the third session. The NATA admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for NATA 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading NATA hall ticket 2022:

How to download NATA Admit Card 2022?

Candidates will be able to download their NATA 2022 admit card through the official website by logging in to the candidate portal using their credentials. The admit card of NATA 2022 will only be released for the registered candidates. Following steps can be referred to download the admit card.

Steps to download NATA 2022 Admit Card

  1. Visit imu.edu.in
  2. Click on the “Admit Card” link.
  3. Enter User ID and password.
  4. Click on the “Submit” button.
  5. NATA admit card will be displayed on the screen.
  6. Download the admit card and take a printout.

Corrections in NATA 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of NATA. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

Details Mentioned in NATA Admit Card 2022

  • Name of the candidate
  • Roll number for NATA exam 2022
  • Candidate’s photograph
  • Signature of the candidate
  • Time and date of exam
  • Name and address of NATA exam centre

Frequently Asked Question

Ques 1: When NATA 2022 Admit Card will be available?

Ans: NATA 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the NATA 2022 Admit Card?

Ans: NATA admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the NATA 2022 admit card?

Answer: Candidates can download their NATA admit card 2022 through the official website officialsite by entering their registration number, date of birth and mobile number.

Ques 4: Where can I find the NATA admit card?

Answer: The authorities shall release NATA admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What are the details mentioned in the admit card of NATA 2022?

Answer: The NATA admit card 2022 will include details like Name, date of birth, roll number, gender, application number, examination date and time, exam centre details, photograph and signature.

Ques 6: What do I need to carry to the NATA exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the NATA exam centre.

Ques 7 : I forgot my NATA 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their NATA application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in NATA 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in NATA admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, NATA 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, NATA 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the NATA to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my NATA 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the NATA admit card safe as the scores of NATA will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for NATA admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading NATA admit card.

Ques 12: When will I receive my NATA admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download NATA 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the NATA exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article