NEST Admit Card

By - | Last Updated - August 24, 2021

NEST Admit Card 2022 – organiser will release the NEST admit card 2022 on admitcarddate. Candidates who have registered for NEST 2022 will be able to download their admit card from the official website.

NEST Admit card

Candidates will need their registration number and security code for NEST admit card 2022 download. Candidates will find important details like NEST exam date and time, exam centre address, etc. in NEST admit card 2022. For more details on NEST admit card 2022, check the complete article below.

NEST 2022 Admit Card will be released in the first week of April 2022 on the official website. Candidates required to application number and password. It is university level exam which conducts once in a year to offers admission in various undergraduate and postgraduate programmes. Admit card for the examination will be available on the online mode only. Candidates are advised to carry admit card hard copy with them at the examination hall. Candidates get all the details related to NEST Admit card in the given article.

Must Read

NEST Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus NEST Syllabus PDF
Website officialsite

NEST Admit Card 2022 Date (Session 4)

The NEST 2022 admit card date is released. The NEST admit card 2022 release date and time are given below.

NEST Admit Card 2022 Date

Particulars Details
NEST admit card 2022 release date To be notified
Last date to download NEST admit card To be notified
NEST 2022 exam date examdate

NEST Admit Card 2022

Candidates will be able to download the NEST admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their NEST 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the NEST exam centres without a valid admit card of NEST 2022.

How to Download NEST Admit Card 2022?

NEST Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your NEST Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download NEST Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

Discrepancies in NEST Admit Card 2022

Students must go through the details mentioned in their NEST admit card 2022. In case of any discrepancies, candidates must immediately contact the university for rectification. The possible mistakes in NEST admit card could be:

  • Incorrect Name
  • Spelling error in your name or in your parent’s name.
  • Wrong date of birth
  • Wrong subjects mentioned
  • The signature should be below the photograph

In case any incorrect detail is mentioned in NEST admit card, the candidate must contact the university through any of the communication channels mentioned below:

Details provided in NEST admit card 2022

Candidates will find the information given below in the NEST 2022 admit card:

  • Candidate’s name
  • NEST attempt
  • NEST exam date and time
  • Name and address of NEST 2022 exam centre
  • Exam centre reporting time
  • Signature of the Registrar (COA)
  • Gender of candidate
  • Name of the candidate’s parents
  • Date of birth
  • NEST Application number
  • Candidate’s Signature
  • Roll number
  • Photograph
  • PwD status

Frequently Asked Question

Ques 1: When NEST 2022 Admit Card will be available?

Ans: NEST 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the NEST 2022 Admit Card?

Ans: NEST admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download NEST 2022 admit card?

Ans: The admit card will be made available on the official website of NEST. Candidates can download their admit cards by log in to their registered accounts and entering their application number, password and security code.

Ques 4: Where can I find the NEST admit card?

Answer: The authorities shall release NEST admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What details will be mentioned in the admit card of NEST 2022?

Answer: The NEST admit card will bear the following details of the candidate: Name, Roll number, photograph, signature, date of birth, address for correspondence and category.

Ques 6: What else do I need to carry along with the admit card of NEST 2022?

Answer: It is mandatory to carry a valid photo ID along with the admit card.

Ques 7 : I forgot my NEST 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their NEST application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in NEST 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in NEST admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, NEST 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, NEST 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the NEST to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my NEST 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the NEST admit card safe as the scores of NEST will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the NEST Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their NEST Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my NEST admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download NEST 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the NEST exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article