NIFT Admit Card

NIFT Admit Card 2022- organiser will release the admit card of NIFT 2022 at officialsite. Candidates will be able to download their NIFT admit card 2022 by logging into the candidate portal using their User Id and password. NIFT admit card will provide the details of the exam date, time and exam centre venue along with the basic details of the candidates.

NIFT Admit card

Candidates will need their registration number and security code for NIFT admit card 2022 download. Candidates will find important details like NIFT exam date and time, exam centre address, etc. in NIFT admit card 2022. For more details on NIFT admit card 2022, check the complete article below.

organiser will release NIFT admit card 2022 tentatively in third week of August. NIFT 2022 admit card will be available online on the NIFT 2022 official website. NIFT hall ticket 2022 release date has not been announced but it is expected to be available tentatively in third week of August. For NIFT 2022 admit card download, candidates will be required to login on the official website using their application number and password.

NIFT Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus NIFT Syllabus PDF
Website officialsite

Important Dates of NIFT Admit Card 2022

The concerned authorities have announced NIFT admit card date 2022 on the official website of the organiser. NIFT 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

NIFT 2022 Admit Card Dates

Events Dates
NIFT Application Process applicationstart to applicationlast
Application correction dates August 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022 admitcarddate
NIFT Exam 2022 examdate

NIFT Admit Card 2022

The authorities will release the NIFT admit card 2022 online on the official website for the third session. The NIFT admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for NIFT 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading NIFT hall ticket 2022:

How to download NIFT Admit Card 2022 (Session 4)?

NTA released the NIFT 2022 admit card online on its official website officialsite. The admit card of NIFT 2022 can be downloaded through NIFT 2022 login using the application number and date of birth. For NIFTs admit card 2022 download, candidates will have to visit the official website. Below are the easy to follow steps to access the NIFT 2022 admit card direct link:

Steps for NIFT Admit Card Download 2022

Candidates have to follow the series of steps below for NIFT 2022 admit card download.

  1. Visit the NIFT official website at officialsite 2022
  2. Use any of the given links for ‘Download NIFT Admit Card”
  3. In the NIFT login, enter the NIFT 2022 application number and date of birth.
  4. Enter the security pin as mentioned on the screen.
  5. Click to download NIFT admit card 2022 and save.

The discrepancy in NIFT Admit Card 2022

Candidates are advised to check all the details mentioned in the NIFT admit card 2022 carefully and contact the Chairman, NIFT 2022 of the respective authority in case of any discrepancy. Candidates can also contact the Chairman of Board in case of any problem in downloading the NIFT admit card 2022.

NIFT 2022 Admit Card – Details mentioned

Candidates should always verify the information provided on the NIFT admit card 2022. Given below are the relevant details that will be mentioned in the NIFTs admit card 2022:

  • Candidate’s name
  • Candidate’s father’s name
  • Gender of the candidate
  • Date of birth
  • Category
  • Photograph of the candidate
  • Candidate’s signature
  • His/ her state of eligibility
  • Candidate’s NIFT 2022 roll number
  • Date and time of examination (along with shift)
  • Venue of examination
  • Test centre number
  • Reporting and gate closing time

Frequently Asked Question

Ques 1: When NIFT 2022 Admit Card will be available?

Ans: NIFT 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the NIFT 2022 Admit Card?

Ans: NIFT admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the NIFT 2022 admit card?

Answer: Candidates can download their NIFT admit card 2022 through the official website officialsite by entering their registration number, date of birth and mobile number.

Ques 4: Where can I find the NIFT admit card?

Answer: The authorities shall release NIFT admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my NIFT admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your NIFT Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • NIFT Paper/ Code

Ques 6: What do I need to carry to the NIFT exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the NIFT exam centre.

Ques 7 : I forgot my NIFT 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their NIFT application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in NIFT 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in NIFT admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, NIFT 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, NIFT 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the NIFT to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my NIFT 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the NIFT admit card safe as the scores of NIFT will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the NIFT Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their NIFT Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my NIFT admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download NIFT 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the NIFT exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.