NIMCET Admit Card

By - | Last Updated - August 24, 2021

NIMCET Admit Card 2022- organiser will release the NIMCET admit card 2022 at officialsite. Candidates will be able to download their NIMCET admit card 2022 by logging in to the candidate portal using registration number, date of birth and mobile number.

NIMCET Admit card

NIMCET admit card 2022 will include details of the exam date, time, exam centre address along with the basic details of the candidates like name, date of birth, category, roll number, etc. It must be noted that the admit card will only be released for the candidates who successfully registered for the NIMCET exam before the last date. Candidates must download their NIMCET admit card 2022 and keep it safe.

The organiser has released NIMCET admit card 2022 for on admicarddate. Candidates can download their NIMCET 2022 admit card using the direct link provided below. NIMCET 2022 Admit card can also be downloaded from the official website officialsite. organiser has activated 3 NIMCET admit card 2022 download link and the same is provided here. To download the hall ticket, candidates have to login on the official website using their application number and date of birth.

Must Read

NIMCET Admit Card 2022 – Highlights

Authority nameorganiser
Exam nameexamfullname
Application started onapplicationstart
Last date to applyapplicationlast
Admit card modeOnline
Admit cardReleased
Exam dateexamdate
SyllabusNIMCET Syllabus PDF
Websiteofficialsite

NIMCET Admit Card 2022 – Important Dates

Candidates must check the NIMCET exam date 2022 to keep track of all the events related to the exam. For more details, candidates can check the table given below.

NIMCET Admit Card Date 2022

EventsDates
Slot Booking of NIMCET 2022To be notified
Release of NIMCET Hall TicketTo be notified
NIMCET 2022 ExaminationTo be notified

NIMCET Admit Card 2022

Candidates will be able to download the NIMCET admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their NIMCET 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the NIMCET exam centres without a valid admit card of NIMCET 2022.

How to download NIMCET Admit Card 2022?

Candidates will be able to download the admit card of NIMCET 2022 which will be available online from admitcarddate at the official website. It must be noted that the hard copy of the admit card will not be sent to the candidates. Refer to the steps mentioned below to download NIMCET admit card 2022:

Steps to download NIMCET 2022 admit card

  1. Visit the NIMCET official website.
  2. Enter the enrollment number and password
  3. Click on NIMCET Login
  4. Click on the NIMCET admit card download link
  5. Admit card will be downloaded in the pdf format
  6. Save it and take a printout to be carried while appearing for the exam

Discrepancies in NIMCET Admit Card 2022

Students must go through the details mentioned in their NIMCET admit card 2022. In case of any discrepancies, candidates must immediately contact the university for rectification. The possible mistakes in NIMCET admit card could be:

  • Incorrect Name
  • Spelling error in your name or in your parent’s name.
  • Wrong date of birth
  • Wrong subjects mentioned
  • The signature should be below the photograph

In case any incorrect detail is mentioned in NIMCET admit card, the candidate must contact the university through any of the communication channels mentioned below:

NIMCET 2022 Admit Card – Details mentioned

The NIMCET admit card will have the following details mentioned on it:

  • Candidate’s Name
  • Registration number
  • NIMCET 2022 paper code
  • Examination centre code
  • Name and address of the exam centre
  • Date and day of the exam
  • Examination Timings
  • Candidate’s Photograph and Signature
  • Signature of NIMCET organizing chairman
  • Examination Day Instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When NIMCET 2022 Admit Card will be available?

Ans: NIMCET 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the NIMCET 2022 Admit Card?

Ans: NIMCET admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the NIMCET 2022 admit card?

Answer: Candidates can download their NIMCET admit card 2022 through the official website officialsite by entering their registration number, date of birth and mobile number.

Ques 4: Where can I find the NIMCET admit card?

Answer: The authorities shall release NIMCET admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What details will be mentioned in the admit card of NIMCET 2022?

Answer: The NIMCET admit card will bear the following details of the candidate: Name, Roll number, photograph, signature, date of birth, address for correspondence and category.

Ques 6: What documents should I carry to the exam centre with the NIMCET admit card 2022?

Answer: Candidates must carry their NIMCET 2022 admit card and valid Id proof (Aadhaar, School ID, Driving License, Voter ID, Passport, PAN Card) to the exam centre.

Ques 7 : I forgot my NIMCET 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their NIMCET application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in NIMCET 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in NIMCET admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, NIMCET 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, NIMCET 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the NIMCET to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my NIMCET 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the NIMCET admit card safe as the scores of NIMCET will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for NIMCET admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading NIMCET admit card.

Ques 12: When will I receive my NIMCET admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download NIMCET 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the NIMCET exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article