NIPER JEE Admit Card

NIPER JEE Admit Card 2022- organiser will release the NIPER JEE admit card 2022 at officialsite. Candidates will be able to download their NIPER JEE admit card 2022 by logging in to the candidate portal using registration number, date of birth and mobile number.

NIPER JEE Admit card

NIPER JEE admit card 2022 will include details of the exam date, time, exam centre address along with the basic details of the candidates like name, date of birth, category, roll number, etc. It must be noted that the admit card will only be released for the candidates who successfully registered for the NIPER JEE exam before the last date. Candidates must download their NIPER JEE admit card 2022 and keep it safe.

NIPER JEE 2022 Admit Card will be released in the first week of April 2022 on the official website. Candidates required to application number and password. It is university level exam which conducts once in a year to offers admission in various undergraduate and postgraduate programmes. Admit card for the examination will be available on the online mode only. Candidates are advised to carry admit card hard copy with them at the examination hall. Candidates get all the details related to NIPER JEE Admit card in the given article.

NIPER JEE Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus NIPER JEE Syllabus PDF
Website officialsite

NIPER JEE Admit Card 2022 – Important Dates

Candidates must check the NIPER JEE exam date 2022 to keep track of all the events related to the exam. For more details, candidates can check the table given below.

NIPER JEE Admit Card Date 2022

Events Dates
Slot Booking of NIPER JEE 2022 To be notified
Release of NIPER JEE Hall Ticket To be notified
NIPER JEE 2022 Examination To be notified

NIPER JEE Admit Card 2022

Candidates will be able to download the NIPER JEE admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their NIPER JEE 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the NIPER JEE exam centres without a valid admit card of NIPER JEE 2022.

How to download the NIPER JEE admit card 2022?

  1. Visit the official website at officialsite
  2. Click on the link to NIPER JEE login
  3. The candidate login portal will appear on screen. Enter NIPER JEE 2022 application number and password
  4. There will be a tab reflecting ‘NIPER JEE admit card’, click on it
  5. NIPER JEE 2022 hall ticket shall appear on the screen
  6. Download the same and take a print out for future reference.

Corrections in NIPER JEE 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of NIPER JEE. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

Details Mentioned in NIPER JEE Admit Card 2022

  • Name of the candidate
  • Roll number for NIPER JEE exam 2022
  • Candidate’s photograph
  • Signature of the candidate
  • Time and date of exam
  • Name and address of NIPER JEE exam centre

Frequently Asked Question

Ques 1: When NIPER JEE 2022 Admit Card will be available?

Ans: NIPER JEE 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the NIPER JEE 2022 Admit Card?

Ans: NIPER JEE admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download NIPER JEE 2022 admit card?

Ans: The admit card will be made available on the official website of NIPER JEE. Candidates can download their admit cards by log in to their registered accounts and entering their application number, password and security code.

Ques 4: Where can I find the NIPER JEE admit card?

Answer: The authorities shall release NIPER JEE admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my NIPER JEE admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your NIPER JEE Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • NIPER JEE Paper/ Code

Ques 6: What do I need to carry to the NIPER JEE exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the NIPER JEE exam centre.

Ques 7 : I forgot my NIPER JEE 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their NIPER JEE application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in NIPER JEE 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in NIPER JEE admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, NIPER JEE 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, NIPER JEE 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the NIPER JEE to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my NIPER JEE 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the NIPER JEE admit card safe as the scores of NIPER JEE will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the NIPER JEE Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their NIPER JEE Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my NIPER JEE admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download NIPER JEE 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the NIPER JEE exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.