OUAT Admit Card

OUAT Admit Card 2022- organiser has released the admit card of OUAT 2022 on admitcarddate. The OUAT 2022 admit card download link is now available at officialsite. Direct link to download organiser OUAT admit card 2022 is updated on this page. To download the OUAT 2022 admit card, candidates need to enter their application number and date of birth.

OUAT Admit card

Candidates registered for OUAT exam have to carry their admit card on the date of exam for identification. The hall tickets are different for both attempts of OUAT 2022. Details regarding the allotted OUAT exam centre 2022 will be available in the OUAT hall ticket 2022.

organiser has announced OUAT 2022 admit card release date. The authorities will release OUAT admit card 2022 on admitcarddate. OUAT 2022 exam is scheduled to be held on examdate. Registered candidates will be able to check and download the admit card of OUAT 2022 from the official website. To check OUAT admit card, the candidates will be required to log in using their registration number and password. Details regarding the allotted exam venue, date, timings and more will be released through the OUAT 2022 admit card. Since the admit card is an important document, the candidates are advised to keep it safe till the OUAT 2022 admission process is over.

OUAT Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus OUAT Syllabus PDF
Website officialsite

OUAT Admit Card 2022 Date

organiser will release the OUAT 2022 admit card date. Candidates can check the tentative admit card release date for OUAT 2022 in the given table

OUAT Admit Card Date

Events OUAT 2022 Date
OUAT 2022 Admit Card Released Date admitcarddate
OUAT 2022 Exam Date examdate
Declaration of Result resultdate

OUAT Admit Card 2022

Candidates will be able to download the OUAT admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their OUAT 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the OUAT exam centres without a valid admit card of OUAT 2022.

How to Download OUAT Admit Card 2022?

OUAT Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your OUAT Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download OUAT Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

Discrepancies in OUAT Admit Card 2022

Students must go through the details mentioned in their OUAT admit card 2022. In case of any discrepancies, candidates must immediately contact the university for rectification. The possible mistakes in OUAT admit card could be:

  • Incorrect Name
  • Spelling error in your name or in your parent’s name.
  • Wrong date of birth
  • Wrong subjects mentioned
  • The signature should be below the photograph

In case any incorrect detail is mentioned in OUAT admit card, the candidate must contact the university through any of the communication channels mentioned below:

OUAT 2022 Admit Card – Details mentioned

The OUAT admit card will have the following details mentioned on it:

  • Candidate’s Name
  • Registration number
  • OUAT 2022 paper code
  • Examination centre code
  • Name and address of the exam centre
  • Date and day of the exam
  • Examination Timings
  • Candidate’s Photograph and Signature
  • Signature of OUAT organizing chairman
  • Examination Day Instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When OUAT 2022 Admit Card will be available?

Ans: OUAT 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the OUAT 2022 Admit Card?

Ans: OUAT admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download OUAT 2022 admit card?

Ans: The admit card will be made available on the official website of OUAT. Candidates can download their admit cards by log in to their registered accounts and entering their application number, password and security code.

Ques 4: Where can I find the OUAT admit card?

Answer: The authorities shall release OUAT admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my OUAT admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your OUAT Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • OUAT Paper/ Code

Ques 6: What do I need to carry to the OUAT exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the OUAT exam centre.

Ques 7 : I forgot my OUAT 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their OUAT application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in OUAT 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in OUAT admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, OUAT 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, OUAT 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the OUAT to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my OUAT 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the OUAT admit card safe as the scores of OUAT will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the details required to download the OUAT admit card?

Answer: Applicants will be able to download the OUAT 2022 admit card through application and password.

Ques 12: When will I receive my OUAT admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download OUAT 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the OUAT exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized