PESSAT Admit Card

PESSAT Admit Card 2022- organiser will release the PESSAT admit card 2022 at officialsite. Candidates will be able to download their PESSAT admit card 2022 by logging in to the candidate portal using registration number, date of birth and mobile number.

PESSAT Admit card

Candidates registered for PESSAT exam have to carry their admit card on the date of exam for identification. The hall tickets are different for both attempts of PESSAT 2022. Details regarding the allotted PESSAT exam centre 2022 will be available in the PESSAT hall ticket 2022.

The organiser has released PESSAT admit card 2022 for on admicarddate. Candidates can download their PESSAT 2022 admit card using the direct link provided below. PESSAT 2022 Admit card can also be downloaded from the official website officialsite. organiser has activated 3 PESSAT admit card 2022 download link and the same is provided here. To download the hall ticket, candidates have to login on the official website using their application number and date of birth.

PESSAT Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus PESSAT Syllabus PDF
Website officialsite

PESSAT Admit Card 2022 Date

organiser will release the PESSAT 2022 admit card date. Candidates can check the tentative admit card release date for PESSAT 2022 in the given table

PESSAT Admit Card Date

Events PESSAT 2022 Date
PESSAT 2022 Admit Card Released Date admitcarddate
PESSAT 2022 Exam Date examdate
Declaration of Result resultdate

PESSAT Admit Card 2022

The authorities will release the PESSAT admit card 2022 online on the official website for the third session. The PESSAT admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for PESSAT 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading PESSAT hall ticket 2022:

How to download the PESSAT admit card 2022?

  1. Visit the official website at officialsite
  2. Click on the link to PESSAT login
  3. The candidate login portal will appear on screen. Enter PESSAT 2022 application number and password
  4. There will be a tab reflecting ‘PESSAT admit card’, click on it
  5. PESSAT 2022 hall ticket shall appear on the screen
  6. Download the same and take a print out for future reference.

Corrections in PESSAT 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of PESSAT. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

PESSAT 2022 Admit Card – Details mentioned

Candidates should always verify the information provided on the PESSAT admit card 2022. Given below are the relevant details that will be mentioned in the PESSATs admit card 2022:

  • Candidate’s name
  • Candidate’s father’s name
  • Gender of the candidate
  • Date of birth
  • Category
  • Photograph of the candidate
  • Candidate’s signature
  • His/ her state of eligibility
  • Candidate’s PESSAT 2022 roll number
  • Date and time of examination (along with shift)
  • Venue of examination
  • Test centre number
  • Reporting and gate closing time

Frequently Asked Question

Ques 1: When PESSAT 2022 Admit Card will be available?

Ans: PESSAT 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the PESSAT 2022 Admit Card?

Ans: PESSAT admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download PESSAT admit card 2022?

Answer: Candidates have to visit PESSAT official website at officialsite and login using their application number and password to download PESSAT hall ticket 2022.

Ques 4: Where can I find the PESSAT admit card?

Answer: The authorities shall release PESSAT admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my PESSAT admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your PESSAT Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • PESSAT Paper/ Code

Ques 6: What documents should I carry to the exam centre with the PESSAT admit card 2022?

Answer: Candidates must carry their PESSAT 2022 admit card and valid Id proof (Aadhaar, School ID, Driving License, Voter ID, Passport, PAN Card) to the exam centre.

Ques 7 : I forgot my PESSAT 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their PESSAT application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in PESSAT 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in PESSAT admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, PESSAT 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, PESSAT 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the PESSAT to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my PESSAT 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the PESSAT admit card safe as the scores of PESSAT will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for PESSAT admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading PESSAT admit card.

Ques 12: When will I receive my PESSAT admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download PESSAT 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the PESSAT exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized