PGIMER Admit Card

By - | Last Updated - August 24, 2021

PGIMER Admit Card 2022 – organiser will release the PGIMER admit card 2022 on admitcarddate. Candidates who have registered for PGIMER 2022 will be able to download their admit card from the official website.

PGIMER Admit card

It must be noted that the admit card of PGIMER 2022 is an important document and no candidate will be allowed to appear for the exam without a valid admit card. Candidates will also be intimated about the release of PGIMER hall ticket through email/SMS. PGIMER will be conducted as a computer-based exam across the country. Read the full article to know more about the PGIMER admit card, important dates, steps to download admit card, exam day guidelines and much more.

The organiser has released PGIMER admit card 2022 for on admicarddate. Candidates can download their PGIMER 2022 admit card using the direct link provided below. PGIMER 2022 Admit card can also be downloaded from the official website officialsite. organiser has activated 3 PGIMER admit card 2022 download link and the same is provided here. To download the hall ticket, candidates have to login on the official website using their application number and date of birth.

Must Read

PGIMER Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus PGIMER Syllabus PDF
Website officialsite

PGIMER Admit Card 2022 – Important Dates

Candidates must check the PGIMER exam date 2022 to keep track of all the events related to the exam. For more details, candidates can check the table given below.

PGIMER Admit Card Date 2022

Events Dates
Slot Booking of PGIMER 2022 To be notified
Release of PGIMER Hall Ticket To be notified
PGIMER 2022 Examination To be notified

PGIMER Admit Card 2022

The authorities will release the PGIMER admit card 2022 online on the official website for the third session. The PGIMER admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for PGIMER 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading PGIMER hall ticket 2022:

How to download PGIMER Admit Card 2022?

Candidates will be able to download the admit card of PGIMER 2022 which will be available online from admitcarddate at the official website. It must be noted that the hard copy of the admit card will not be sent to the candidates. Refer to the steps mentioned below to download PGIMER admit card 2022:

Steps to download PGIMER 2022 admit card

  1. Visit the PGIMER official website.
  2. Enter the enrollment number and password
  3. Click on PGIMER Login
  4. Click on the PGIMER admit card download link
  5. Admit card will be downloaded in the pdf format
  6. Save it and take a printout to be carried while appearing for the exam

Corrections in PGIMER 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of PGIMER. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

PGIMER 2022 Admit Card – Details mentioned

The PGIMER admit card will have the following details mentioned on it:

  • Candidate’s Name
  • Registration number
  • PGIMER 2022 paper code
  • Examination centre code
  • Name and address of the exam centre
  • Date and day of the exam
  • Examination Timings
  • Candidate’s Photograph and Signature
  • Signature of PGIMER organizing chairman
  • Examination Day Instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When PGIMER 2022 Admit Card will be available?

Ans: PGIMER 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the PGIMER 2022 Admit Card?

Ans: PGIMER admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How to download PGIMER admit card 2022?

Answer: Candidates have to visit PGIMER official website at officialsite and login using their application number and password to download PGIMER hall ticket 2022.

Ques 4: Where can I find the PGIMER admit card?

Answer: The authorities shall release PGIMER admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What details will be mentioned in the admit card of PGIMER 2022?

Answer: The PGIMER admit card will bear the following details of the candidate: Name, Roll number, photograph, signature, date of birth, address for correspondence and category.

Ques 6: What else do I need to carry along with the admit card of PGIMER 2022?

Answer: It is mandatory to carry a valid photo ID along with the admit card.

Ques 7 : I forgot my PGIMER 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their PGIMER application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in PGIMER 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in PGIMER admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, PGIMER 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, PGIMER 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the PGIMER to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my PGIMER 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the PGIMER admit card safe as the scores of PGIMER will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the details required to download the PGIMER admit card?

Answer: Applicants will be able to download the PGIMER 2022 admit card through application and password.

Ques 12: When will I receive my PGIMER admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download PGIMER 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the PGIMER exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article