PTE Admit Card 2022 – Download Hall Ticket, Exam Date

By - | Last Updated - December 6, 2021

Important Dates Admit Card Overview

PTE Admit Card 2022 – organiser will release the PTE 2022 admit card at the official website. Candidates who filled the application form can download the PTE admit card through candidate login. Candidates first need to complete PTE slot booking 2022 to download the admit card.

PTE Admit card

It must be noted that the admit card of PTE 2022 is an important document and no candidate will be allowed to appear for the exam without a valid admit card. Candidates will also be intimated about the release of PTE hall ticket through email/SMS. PTE will be conducted as a computer-based exam across the country. Read the full article to know more about the PTE admit card, important dates, steps to download admit card, exam day guidelines and much more.

organiser has announced PTE 2022 admit card release date. The authorities will release PTE admit card 2022 on admitcarddate. PTE 2022 exam is scheduled to be held on examdate. Registered candidates will be able to check and download the admit card of PTE 2022 from the official website. To check PTE admit card, the candidates will be required to log in using their registration number and password. Details regarding the allotted exam venue, date, timings and more will be released through the PTE 2022 admit card. Since the admit card is an important document, the candidates are advised to keep it safe till the PTE 2022 admission process is over.

Must Read

PTE Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus PTE Syllabus PDF
Website officialsite

PTE Admit Card 2022 Date (Session 4)

The PTE 2022 admit card date is released. The PTE admit card 2022 release date and time are given below.

PTE Admit Card 2022 Date

Particulars Details
PTE admit card 2022 release date To be notified
Last date to download PTE admit card To be notified
PTE 2022 exam date examdate

PTE Admit Card 2022

The authorities will release the PTE admit card 2022 online on the official website for the third session. The PTE admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for PTE 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading PTE hall ticket 2022:

PTE Admit Card 2022 Download Steps

Candidates can refer to the following steps to download the admit card of PTE 2022-

  1. Visit officialsite
  2. Click on the “Admit Card” link.
  3. PTE 2022 Candidate Portal will be displayed on the screen.
  4. Enter registration number, date of birth and mobile number.
  5. Click on ‘Login”.
  6. PTE admit card 2022 will be displayed on the screen.
  7. Download the admit card and take a printout.

The discrepancy in PTE Admit Card 2022

Candidates are advised to check all the details mentioned in the PTE admit card 2022 carefully and contact the Chairman, PTE 2022 of the respective authority in case of any discrepancy. Candidates can also contact the Chairman of Board in case of any problem in downloading the PTE admit card 2022.

Details Mentioned on PTE Admit Card 2022

Once the candidates have downloaded their admit card, they must make sure to check the details mentioned in the document. Any discrepancy in PTE admit card can lead to the cancellation of candidature. The following details will be mentioned in your PTE admit card:

Candidate’s name Photograph and Signature
Application number Exam Center
Test date Exam center/venue address
Timings of the exam Subject Opted for Part IV of PTE 2022
Signature and photograph of the examinee PTE 2022 exam instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When PTE 2022 Admit Card will be available?

Ans: PTE 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the PTE 2022 Admit Card?

Ans: PTE admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the PTE 2022 admit card?

Answer: Candidates can download the PTE admit card 2022 at imu.edu.in using their User Id and password.

Ques 4: Where can I find the PTE admit card?

Answer: The authorities shall release PTE admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What are the details mentioned in the admit card of PTE 2022?

Answer: The PTE admit card 2022 will include details like Name, date of birth, roll number, gender, application number, examination date and time, exam centre details, photograph and signature.

Ques 6: What else do I need to carry along with the admit card of PTE 2022?

Answer: It is mandatory to carry a valid photo ID along with the admit card.

Ques 7 : I forgot my PTE 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their PTE application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in PTE 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in PTE admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, PTE 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, PTE 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the PTE to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my PTE 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the PTE admit card safe as the scores of PTE will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the PTE Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their PTE Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my PTE admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download PTE 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the PTE exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article