RPVT Admit Card

RPVT Admit Card 2022 – organiser will release the RPVT 2022 admit card at the official website. Candidates who filled the application form can download the RPVT admit card through candidate login. Candidates first need to complete RPVT slot booking 2022 to download the admit card.

RPVT Admit card

RPVT admit card 2022 will include details of the exam date, time, exam centre address along with the basic details of the candidates like name, date of birth, category, roll number, etc. It must be noted that the admit card will only be released for the candidates who successfully registered for the RPVT exam before the last date. Candidates must download their RPVT admit card 2022 and keep it safe.

RPVT 2022 Admit Card will be released in the first week of April 2022 on the official website. Candidates required to application number and password. It is university level exam which conducts once in a year to offers admission in various undergraduate and postgraduate programmes. Admit card for the examination will be available on the online mode only. Candidates are advised to carry admit card hard copy with them at the examination hall. Candidates get all the details related to RPVT Admit card in the given article.

RPVT Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus RPVT Syllabus PDF
Website officialsite

RPVT Admit Card 2022 Date (Session 4)

The RPVT 2022 admit card date is released. The RPVT admit card 2022 release date and time are given below.

RPVT Admit Card 2022 Date

Particulars Details
RPVT admit card 2022 release date To be notified
Last date to download RPVT admit card To be notified
RPVT 2022 exam date examdate

RPVT Admit Card 2022

Candidates will be able to download the RPVT admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their RPVT 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the RPVT exam centres without a valid admit card of RPVT 2022.

How to download RPVT Admit Card 2022?

Candidates will be able to download their RPVT 2022 admit card through the official website by logging in to the candidate portal using their credentials. The admit card of RPVT 2022 will only be released for the registered candidates. Following steps can be referred to download the admit card.

Steps to download RPVT 2022 Admit Card

  1. Visit imu.edu.in
  2. Click on the “Admit Card” link.
  3. Enter User ID and password.
  4. Click on the “Submit” button.
  5. RPVT admit card will be displayed on the screen.
  6. Download the admit card and take a printout.

Discrepancies in RPVT Admit Card 2022

If any of the candidates are unable to download the RPVT admit card 2022 from the RPVT official website. Or candidates find any error in the details provided in RPVT admit card 2022, they should contact the authorities. Also, after downloading the RPVT 2022 admit card, if any candidate finds some error in the details provided in the same like a mismatch of the photograph, spelling mistakes in name, etc., there should not be much delay and candidates should contact the official helpline undermentioned:

Details Mentioned on RPVT Admit Card 2022

Once the candidates have downloaded their admit card, they must make sure to check the details mentioned in the document. Any discrepancy in RPVT admit card can lead to the cancellation of candidature. The following details will be mentioned in your RPVT admit card:

Candidate’s name Photograph and Signature
Application number Exam Center
Test date Exam center/venue address
Timings of the exam Subject Opted for Part IV of RPVT 2022
Signature and photograph of the examinee RPVT 2022 exam instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When RPVT 2022 Admit Card will be available?

Ans: RPVT 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the RPVT 2022 Admit Card?

Ans: RPVT admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the RPVT 2022 admit card?

Answer: Candidates can download the RPVT admit card 2022 at imu.edu.in using their User Id and password.

Ques 4: Where can I find the RPVT admit card?

Answer: The authorities shall release RPVT admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What details will be mentioned in the admit card of RPVT 2022?

Answer: The RPVT admit card will bear the following details of the candidate: Name, Roll number, photograph, signature, date of birth, address for correspondence and category.

Ques 6: What do I need to carry to the RPVT exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the RPVT exam centre.

Ques 7 : I forgot my RPVT 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their RPVT application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in RPVT 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in RPVT admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, RPVT 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, RPVT 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the RPVT to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my RPVT 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the RPVT admit card safe as the scores of RPVT will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the RPVT Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their RPVT Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my RPVT admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download RPVT 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the RPVT exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized