RUET Admit Card

By - | Last Updated - August 24, 2021

RUET Admit Card 2022- organiser had released the RUET 2022 admit card on admitcarddate for re-exam of candidates opted for change in exam date/slot due to any clashes. Earlier, RUET admit card 2022 for all other candidates was released on July 17. Candidates can download the RUET hall ticket 2022 by logging into the RUET web portal using the application number and password.

RUET Admit card

organiser released the RUET admit card 2022 on admitcarddate. The RUET admit card date 2022 exam was examdate. organiser had given three links to download the RUET 2022 admit card. Note that RUETs exam admit card will contain the candidate’s details. exam date, time and exam centre. Without the RUET admit card download 2022, no candidate will be allowed inside the exam hall. The RUET 2022 exam date has been announced for all the sessions.

organiser has announced RUET 2022 admit card release date. The authorities will release RUET admit card 2022 on admitcarddate. RUET 2022 exam is scheduled to be held on examdate. Registered candidates will be able to check and download the admit card of RUET 2022 from the official website. To check RUET admit card, the candidates will be required to log in using their registration number and password. Details regarding the allotted exam venue, date, timings and more will be released through the RUET 2022 admit card. Since the admit card is an important document, the candidates are advised to keep it safe till the RUET 2022 admission process is over.

Must Read

RUET Admit Card 2022 – Highlights

Authority nameorganiser
Exam nameexamfullname
Application started onapplicationstart
Last date to applyapplicationlast
Admit card modeOnline
Admit cardReleased
Exam dateexamdate
SyllabusRUET Syllabus PDF
Websiteofficialsite

RUET Admit Card 2022 – Important Dates

Candidates must check the RUET exam date 2022 to keep track of all the events related to the exam. For more details, candidates can check the table given below.

RUET Admit Card Date 2022

EventsDates
Slot Booking of RUET 2022To be notified
Release of RUET Hall TicketTo be notified
RUET 2022 ExaminationTo be notified

RUET Admit Card 2022

The authorities will release the RUET admit card 2022 online on the official website for the third session. The RUET admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for RUET 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading RUET hall ticket 2022:

How to download RUET Admit Card 2022?

Candidates will be able to download the admit card of RUET 2022 which will be available online from admitcarddate at the official website. It must be noted that the hard copy of the admit card will not be sent to the candidates. Refer to the steps mentioned below to download RUET admit card 2022:

Steps to download RUET 2022 admit card

  1. Visit the RUET official website.
  2. Enter the enrollment number and password
  3. Click on RUET Login
  4. Click on the RUET admit card download link
  5. Admit card will be downloaded in the pdf format
  6. Save it and take a printout to be carried while appearing for the exam

Discrepancies in RUET Admit Card 2022

Students must go through the details mentioned in their RUET admit card 2022. In case of any discrepancies, candidates must immediately contact the university for rectification. The possible mistakes in RUET admit card could be:

  • Incorrect Name
  • Spelling error in your name or in your parent’s name.
  • Wrong date of birth
  • Wrong subjects mentioned
  • The signature should be below the photograph

In case any incorrect detail is mentioned in RUET admit card, the candidate must contact the university through any of the communication channels mentioned below:

RUET 2022 Admit Card – Details mentioned

Candidates should always verify the information provided on the RUET admit card 2022. Given below are the relevant details that will be mentioned in the RUETs admit card 2022:

  • Candidate’s name
  • Candidate’s father’s name
  • Gender of the candidate
  • Date of birth
  • Category
  • Photograph of the candidate
  • Candidate’s signature
  • His/ her state of eligibility
  • Candidate’s RUET 2022 roll number
  • Date and time of examination (along with shift)
  • Venue of examination
  • Test centre number
  • Reporting and gate closing time

Frequently Asked Question

Ques 1: When RUET 2022 Admit Card will be available?

Ans: RUET 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the RUET 2022 Admit Card?

Ans: RUET admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the RUET 2022 admit card?

Answer: Candidates can download their RUET admit card 2022 through the official website officialsite by entering their registration number, date of birth and mobile number.

Ques 4: Where can I find the RUET admit card?

Answer: The authorities shall release RUET admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What are the details mentioned in the admit card of RUET 2022?

Answer: The RUET admit card 2022 will include details like Name, date of birth, roll number, gender, application number, examination date and time, exam centre details, photograph and signature.

Ques 6: What documents should I carry to the exam centre with the RUET admit card 2022?

Answer: Candidates must carry their RUET 2022 admit card and valid Id proof (Aadhaar, School ID, Driving License, Voter ID, Passport, PAN Card) to the exam centre.

Ques 7 : I forgot my RUET 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their RUET application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in RUET 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in RUET admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, RUET 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, RUET 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the RUET to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my RUET 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the RUET admit card safe as the scores of RUET will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the RUET Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their RUET Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my RUET admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download RUET 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the RUET exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Rate This Article