SET Admit Card

SET Admit Card 2022- organiser has released the admit card of SET 2022 on admitcarddate. The SET 2022 admit card download link is now available at officialsite. Direct link to download organiser SET admit card 2022 is updated on this page. To download the SET 2022 admit card, candidates need to enter their application number and date of birth.

SET Admit card

The details required to download the SET admit card 2022 are registration number and password. SET admit card mentions candidates personal details, SET exam centre, exam day details and important instructions. The SET 2022 admit card is an important document. Applicants are not allowed to appear for the examination without the admit card. Applicants appearing for the SET exam must carry one valid ID proof along with the admit card. In case of any discrepancy in the SET admit card 2022, candidates must contact the exam conducting authority atleast one week before the commencement of the exam.

organiser has announced SET 2022 admit card release date. The authorities will release SET admit card 2022 on admitcarddate. SET 2022 exam is scheduled to be held on examdate. Registered candidates will be able to check and download the admit card of SET 2022 from the official website. To check SET admit card, the candidates will be required to log in using their registration number and password. Details regarding the allotted exam venue, date, timings and more will be released through the SET 2022 admit card. Since the admit card is an important document, the candidates are advised to keep it safe till the SET 2022 admission process is over.

SET Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus SET Syllabus PDF
Website officialsite

Important Dates of SET Admit Card 2022

The concerned authorities have announced SET admit card date 2022 on the official website of the organiser. SET 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

SET 2022 Admit Card Dates

Events Dates
SET Application Process applicationstart to applicationlast
Application correction dates August 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022 admitcarddate
SET Exam 2022 examdate

SET Admit Card 2022

The authorities will release the SET admit card 2022 online on the official website for the third session. The SET admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for SET 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading SET hall ticket 2022:

How to Download SET Admit Card 2022?

SET Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your SET Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download SET Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

Corrections in SET 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of SET. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

SET 2022 Admit Card – Details mentioned

The SET admit card will have the following details mentioned on it:

  • Candidate’s Name
  • Registration number
  • SET 2022 paper code
  • Examination centre code
  • Name and address of the exam centre
  • Date and day of the exam
  • Examination Timings
  • Candidate’s Photograph and Signature
  • Signature of SET organizing chairman
  • Examination Day Instructions

Frequently Asked Question

Ques 1: When SET 2022 Admit Card will be available?

Ans: SET 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the SET 2022 Admit Card?

Ans: SET admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the SET 2022 admit card?

Answer: Candidates can download the SET admit card 2022 at imu.edu.in using their User Id and password.

Ques 4: Where can I find the SET admit card?

Answer: The authorities shall release SET admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my SET admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your SET Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • SET Paper/ Code

Ques 6: What else do I need to carry along with the admit card of SET 2022?

Answer: It is mandatory to carry a valid photo ID along with the admit card.

Ques 7 : I forgot my SET 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their SET application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in SET 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in SET admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, SET 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, SET 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the SET to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my SET 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the SET admit card safe as the scores of SET will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for SET admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading SET admit card.

Ques 12: When will I receive my SET admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download SET 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the SET exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized