SRMHCAT Admit Card

SRMHCAT Admit Card 2022- organiser had released the SRMHCAT 2022 admit card on admitcarddate for re-exam of candidates opted for change in exam date/slot due to any clashes. Earlier, SRMHCAT admit card 2022 for all other candidates was released on July 17. Candidates can download the SRMHCAT hall ticket 2022 by logging into the SRMHCAT web portal using the application number and password.

SRMHCAT Admit card

Candidates will need their registration number and security code for SRMHCAT admit card 2022 download. Candidates will find important details like SRMHCAT exam date and time, exam centre address, etc. in SRMHCAT admit card 2022. For more details on SRMHCAT admit card 2022, check the complete article below.

SRMHCAT 2022 Admit Card will be released in the first week of April 2022 on the official website. Candidates required to application number and password. It is university level exam which conducts once in a year to offers admission in various undergraduate and postgraduate programmes. Admit card for the examination will be available on the online mode only. Candidates are advised to carry admit card hard copy with them at the examination hall. Candidates get all the details related to SRMHCAT Admit card in the given article.

SRMHCAT Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus SRMHCAT Syllabus PDF
Website officialsite

SRMHCAT Admit Card 2022 – Important Dates

Candidates must check the SRMHCAT exam date 2022 to keep track of all the events related to the exam. For more details, candidates can check the table given below.

SRMHCAT Admit Card Date 2022

Events Dates
Slot Booking of SRMHCAT 2022 To be notified
Release of SRMHCAT Hall Ticket To be notified
SRMHCAT 2022 Examination To be notified

SRMHCAT Admit Card 2022

Candidates will be able to download the SRMHCAT admit card 2022 through the official website- officialsite. Candidates will have to log in to the candidate portal with the required credentials to download their SRMHCAT 2022 admit card. No candidate will be allowed to enter the SRMHCAT exam centres without a valid admit card of SRMHCAT 2022.

How to Download SRMHCAT Admit Card 2022?

SRMHCAT Admit Card 2022 is issued by the exam conducting authority, which is IIT Kharagpur for 2022 and is available for download at officialsite. All applicants can follow these steps to download their admit card:

  • Step 1: Visit the official website
  • Step 2: Enter your SRMHCAT Enrollment ID and Password and click Submit.
  • Step 3: Then you will be redirected to the new window. There you have to click on the link “Download SRMHCAT Admit Card 2022”
  • Step 4: Download and take a coloured printout of the document
  • Step 5: Check for any discrepancies, if any.

Discrepancies in SRMHCAT Admit Card 2022

If any of the candidates are unable to download the SRMHCAT admit card 2022 from the SRMHCAT official website. Or candidates find any error in the details provided in SRMHCAT admit card 2022, they should contact the authorities. Also, after downloading the SRMHCAT 2022 admit card, if any candidate finds some error in the details provided in the same like a mismatch of the photograph, spelling mistakes in name, etc., there should not be much delay and candidates should contact the official helpline undermentioned:

SRMHCAT 2022 Admit Card – Details mentioned

Candidates should always verify the information provided on the SRMHCAT admit card 2022. Given below are the relevant details that will be mentioned in the SRMHCATs admit card 2022:

  • Candidate’s name
  • Candidate’s father’s name
  • Gender of the candidate
  • Date of birth
  • Category
  • Photograph of the candidate
  • Candidate’s signature
  • His/ her state of eligibility
  • Candidate’s SRMHCAT 2022 roll number
  • Date and time of examination (along with shift)
  • Venue of examination
  • Test centre number
  • Reporting and gate closing time

Frequently Asked Question

Ques 1: When SRMHCAT 2022 Admit Card will be available?

Ans: SRMHCAT 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the SRMHCAT 2022 Admit Card?

Ans: SRMHCAT admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the SRMHCAT 2022 admit card?

Answer: Candidates can download the SRMHCAT admit card 2022 at imu.edu.in using their User Id and password.

Ques 4: Where can I find the SRMHCAT admit card?

Answer: The authorities shall release SRMHCAT admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5: What are the details mentioned in the admit card of SRMHCAT 2022?

Answer: The SRMHCAT admit card 2022 will include details like Name, date of birth, roll number, gender, application number, examination date and time, exam centre details, photograph and signature.

Ques 6: What do I need to carry to the SRMHCAT exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the SRMHCAT exam centre.

Ques 7 : I forgot my SRMHCAT 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their SRMHCAT application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in SRMHCAT 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in SRMHCAT admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, SRMHCAT 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, SRMHCAT 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the SRMHCAT to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my SRMHCAT 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the SRMHCAT admit card safe as the scores of SRMHCAT will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What credentials are required for SRMHCAT admit card 2022 download?

Answer: Candidates will need their registration number and to enter the security code provided on the screen for downloading SRMHCAT admit card.

Ques 12: When will I receive my SRMHCAT admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download SRMHCAT 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the SRMHCAT exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized