WBJEE Admit Card

WBJEE Admit Card 2022 – organiser will release the WBJEE 2022 admit card at the official website. Candidates who filled the application form can download the WBJEE admit card through candidate login. Candidates first need to complete WBJEE slot booking 2022 to download the admit card.

WBJEE Admit card

Information regarding the WBJEE 2022 exam centre will also be available in the WBJEE 2022 admit card. To download the WBJEE admit card, candidates will need to enter their WBJEE 2022 enrollment ID and password. WBJEE exam admit card 2022 is a mandatory document as no candidate will be allowed to appear for WBJEE exam without it. Read the full article to know all the important details related to the WBJEE admit card 2022.

organiser will release WBJEE 2022 admit card on the official website – officialsite. Registered candidates will be able to access the WBJEE admit card for their respective course in online mode. To download WBJEE 2022 admit card, the candidates will have to log in using their application form and date of birth. Details regarding the allotted centre, exam date, timings and more will be available through WBJEE 2022 admit card. It is to be noted that no candidate will be allowed to appear at the WBJEE 2022 exam centre without the admit card. Therefore, the candidates are advised to download and keep the WBJEE 2022 admit card safely. Read the full article to know more about WBJEE 2022 Admit Card.

WBJEE Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus WBJEE Syllabus PDF
Website officialsite

Important Dates of WBJEE Admit Card 2022

The concerned authorities have announced WBJEE admit card date 2022 on the official website of the organiser. WBJEE 2022 admit card date is September 7. For more details, candidates can check the table given below.

WBJEE 2022 Admit Card Dates

Events Dates
WBJEE Application Process applicationstart to applicationlast
Application correction dates August 16 to 18, 2022
Admit Card Date 2022 admitcarddate
WBJEE Exam 2022 examdate

WBJEE Admit Card 2022

The authorities will release the WBJEE admit card 2022 online on the official website for the third session. The WBJEE admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for WBJEE 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading WBJEE hall ticket 2022:

How to download the WBJEE admit card 2022?

  1. Visit the official website at officialsite
  2. Click on the link to WBJEE login
  3. The candidate login portal will appear on screen. Enter WBJEE 2022 application number and password
  4. There will be a tab reflecting ‘WBJEE admit card’, click on it
  5. WBJEE 2022 hall ticket shall appear on the screen
  6. Download the same and take a print out for future reference.

Discrepancies in WBJEE Admit Card 2022

Students must go through the details mentioned in their WBJEE admit card 2022. In case of any discrepancies, candidates must immediately contact the university for rectification. The possible mistakes in WBJEE admit card could be:

  • Incorrect Name
  • Spelling error in your name or in your parent’s name.
  • Wrong date of birth
  • Wrong subjects mentioned
  • The signature should be below the photograph

In case any incorrect detail is mentioned in WBJEE admit card, the candidate must contact the university through any of the communication channels mentioned below:

WBJEE 2022 Admit Card – Details mentioned

Candidates should always verify the information provided on the WBJEE admit card 2022. Given below are the relevant details that will be mentioned in the WBJEEs admit card 2022:

  • Candidate’s name
  • Candidate’s father’s name
  • Gender of the candidate
  • Date of birth
  • Category
  • Photograph of the candidate
  • Candidate’s signature
  • His/ her state of eligibility
  • Candidate’s WBJEE 2022 roll number
  • Date and time of examination (along with shift)
  • Venue of examination
  • Test centre number
  • Reporting and gate closing time

Frequently Asked Question

Ques 1: When WBJEE 2022 Admit Card will be available?

Ans: WBJEE 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the WBJEE 2022 Admit Card?

Ans: WBJEE admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the WBJEE 2022 admit card?

Answer: Candidates can download their WBJEE admit card 2022 through the official website officialsite by entering their registration number, date of birth and mobile number.

Ques 4: Where can I find the WBJEE admit card?

Answer: The authorities shall release WBJEE admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my WBJEE admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your WBJEE Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • WBJEE Paper/ Code

Ques 6: What do I need to carry to the WBJEE exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the WBJEE exam centre.

Ques 7 : I forgot my WBJEE 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their WBJEE application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in WBJEE 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in WBJEE admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, WBJEE 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, WBJEE 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the WBJEE to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my WBJEE 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the WBJEE admit card safe as the scores of WBJEE will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the details required to download the WBJEE admit card?

Answer: Applicants will be able to download the WBJEE 2022 admit card through application and password.

Ques 12: When will I receive my WBJEE admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download WBJEE 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the WBJEE exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized